Scroll Top

Знаменитости, които е можело да не се родят, защото майките им щели да направят аборт

12 знаменитости оцелели от аборт

Можете ли да си представите шоубизнеса без Джъстин Бийбър или, например, Шер? А какво да кажем за съвременния футбол, ако там го нямаше Кристиано Роналдо? Определено не бихме били готови за това. Всички тези знаменитости, обаче, не биха могли да се родят, ако майките им бяха решили да направят аборт.

Някои са искали да прекратят бременността от отчаяние, докато други били убеждавани от родителите си да се отърват от детето. За щастие, в крайна сметка, тези жени не са се изплашили от трудностите, заради които са наградени със световната слава на децата си.

Woman.ru припомня за 12 известни личности, които са можели да бъдат жертва на аборт и никога да не се родят.

Може би световната слава на Джъстин Бийбър е наградата на майка му за всички страдания, които тя е претърпяла в детството и юношеството. Няколко пъти Патрисия, пристрастена към алкохола и наркотиците, е била сексуално малтретирана. След като срещнала бащата на Джъстин, тя се надявала, че всички неприятности са зад нея, но той непрекъснато ѝ изневерявал. Забременяла на 17-годишна възраст, но въпреки убеждаванията от родителите и лекарите да направи аборт, тя все пак решила да спаси детето. „Знаех, че трябва да направя нещо значимо в този живот и бях решена да родя детето на всяка цена“, казва Патриша в интервю. Както се вижда в последствие, тя се оказала предприемчива и дори успяла сама да изкара добри пари, продуцирайки два документални филма за сина си и пишейки автобиографична книга за това как се чувства като майка на Джъстин Бийбър. Самият музикант в интервю за списание „Ролинг Стоун“ казва, че той също е противник на абортите: „Ембрионът вече е човек. Би ли убил бебе? Не. Така че защо смятате, че имате право да направите аборт?“, заявява Бийбър.

Селин Дион е родена в голямо католическо семейство и е най-малкото, четиринадесето дете. Износването, раждането, отглеждането на такъв брой бебета не е нещо, което всяка жена може да направи. “Майка ми по това време вече се е грижела за 13 деца”, споделя певицата спомените си в интервю, “и около 20 години мечтаела да намери малко време за себе си: да отиде на екскурзия с баща ми, да посети спокойно своите родители. Най-малките вече се подготвяли за прием в първи клас, когато се разбрало, че е бременна с мен. Тогава майка ми като добра католичка отишла в църква за съвет, да ѝ се подскаже какво да прави: дали да остави детето или да направи аборт. Както виждате, дължа живота си на свещеника! ”Опитите на самата Селин да има деца на свой ред, в началото са били неуспешни: тя преживява 4 спонтанни аборта, но после, благодарение на инвитро метода, ражда син. След 9 години тя и съпругът се сдобиват с момчета – близнаци.

В откровено интервю певицата Шер заявява, че майка ѝ в последния момент е решила да не прави аборт. „Когато майка ми забременяла с мен, била толкова млада и неопитна… Била само на 19 години! Освен това тя не искала повече да е с баща ми и била в процес на развод с него. Баба настоявала за аборт и казала на майка ми, че има време: целият ѝ живот е пред нея. Така тя нямала друг избор, освен да се съгласи с думите ѝ и да отиде при лекаря. Но в последния момент, когато майка ми вече лежала на дивана, си казала: „Каквото и да се случи, просто не мога да го направя!“ Между другото, майката на Шер тогава все пак се е развела с бащата на дъщеря си, въпреки че по-късно се е омъжила за него втори път.

Джак Никълсън е роден, когато майка му, Джун – танцьорка в кордебалет, е била само на 17 години. Родителите й настоявали за аборт, но тя категорично отказала: родила малкия Джак и поверила възпитанието и отглеждането му на майка си и баща си, така че той до 37-годишна възраст считал баба си и дядо си за… свои родителители, а Джун – за сестра! Едва когато умира от рак, тя признава на Джак, че всъщност е майка му. Около тази история в Холивуд се вдигнал много шум, но Никълсън не е обиден на майка си: „Джун и аз имахме много общи неща и съм ѝ благодарен за живота си, защото тя лесно можеше да се отърве от мен, когато още не бях се родил. Разбира се, аз се чудех защо е мълчала и не е казала, че ми е майка. Но разбрах, че ако тя беше направила това по-рано, когато бях по-млад, щеше да ми навреди много повече от сега.” Оттогава актьорът се превръща в пролайф активист, осъждащ аборта.

Майката на Кристиано Роналдо в документален филм за сина си честно признава, че е мислила за аборт, когато разбрала, че е бременна. „Колкото и страшно да звучи, но исках да убия детето си. Исках да направя аборт. Това беше четвъртото дете, живеехме в бедност, мъжът ми пиеше, какво друго можех да направя? Но лекарите ми забраниха да абортирам, казвайки, че тялото ми не може да понесе операцията, така че трябваше да родя. За щастие, Бог не ме наказа за лошите ми намерения и, когато беше на 6 години, треньорите видяха талант в моето момче. Сега всичко, което има нашето семейство, е заслуга за Кристиано “, споделя майката на футболиста – Долорес.

Наскоро Никол Шерцингер почти отказва ролята на Пени Джонсън в римейка на „Мръсни танци“, защото героинята на филма от 1987 г. има нелегален аборт, поради който тя за малко не умира. Певицата заявява, че няма да пропагандира абортите, тъй като самата тя би могла да не се роди: когато майка ѝ забременява, била само на 17 и сериозно мислела да се отърве от бебето. Родителите ѝ обаче настоявали, че е необходимо да роди: бащата свещеник не можел да допусне убийството на детето. В крайна сметка Шерцингер се съгласява с ролята, когато продуцентите предлагат компромис: героинята на Никол да изрече няколко фрази, че абортът не е изход от ситуацията, а решението да го направи може да доведе до най-трагични последици.

По време на бременността с него, майката на Андреа Бочели имала апендицитна криза. След операцията лекарите я посъветвали да направи аборт поради високия риск от увреждане на детето. Като истинска католичка, тя не се съгласила с лекарите и родила син, който скоро след това бил диагностициран с вродена глаукома. Малкият Андреа претърпял 27 очни операции, но на 12-годишна възраст станал напълно сляп, след удар с топка в главата на футболен мач. „Може и да съм инвалид“, казва Андреа, „но мисля, че майка ми е направила правилния избор.“ Надявам се нейният пример да е показателен за майки, които се озовават в трудна ситуация, но не искат да прекъснат бременността си.” Подобно на Джак Никълсън, Андреа Бочели не подкрепя идеята за абортите. В интервю певецът казва: „Аз съм много религиозен: това означава, че на първо място се боря не срещу нещо, а за нещо. Подкрепям живота и не споделям мнението на мнозинството, че можете да го прекратите просто така. Аз обаче не съдя никого: това не е християнско”.

Стив Джобс е осиновен като бебе, но смята осиновителите си за „100% роднини“. Въпреки това той е благодарен на биологичните си родители: ако не са били, той никога нямало да разбере какво е щастливо детство. Защо са изоставили момчето? Майката на Джобс забременяла още докато била студентка, а баща му, родом от Сирия, бил помощник-преподавател в колежа. След като научил за това, баща ѝ я заплашил, че ще я лиши от наследство, ако роди детето. Въпреки това Джоан отишла против волята на родителите си и родила момчето. Вярно, след това тя го дала за осиновяване и изчезнала, но… В началото на 80-те Стив наема детектив, за да намери майка си: бизнесменът не направил това открито, тъй като се страхувал, че търсенето ще нарани чувствата на осиновителите му. „Исках да се срещна с нея, за да се уверя, че е добре и да ѝ благодаря, че не е направила аборт“, казва Стив в интервю. Скоро след смъртта на осиновителката е открита биологичната му майка: Джобс бил изненадан от това колко общо имат и след това той признал пред репортери, че двамата с Джоан са се сприятелили.

Когато майката на Брук Шийлдс, Тери, обявила пред гаджето си, богат възпитаник на университета в Пенсилвания, че е бременна, той побързал да отиде при баща си за съвет. Таткото на Брук предложил да се „заплати“, ако момичето направи аборт. Той заявил, че раждането на дете извън брака ще подкопае социалното положение на сина му (майка му е италианска принцеса). Умната Тери не се разстроила: тя взела парите, но не прекъснала бременността си, а вместо това отишла в антикварен магазин и купила масичка за кафе. Днес Шийлдс не държи сметка на баща си за лошото и в своята автобиография описва тази ситуация с хумор: „Смешно е, че тази маса се превърна в моя любима вещ. Спомням си, че в детството гризях краищата ѝ, когато ми растяха зъбите, а по-късно през цялото време играех, отваряйки и затваряйки страничните ѝ крила. Сега тя ми напомня какво мислят възрастните за живота на нероденото дете и колко лесно е да го прекъснеш. Аз самата съм против абортите и никога не бих направила такова нещо.”

Жерар Депардийо в своята автобиография “Просто така се случи” казва на читателите, че е могъл да стане жертва на домашен аборт. Актьорът споделя, че веднъж майка му признала, че се е опитала да се отърве от него в ранните етапи на бременността с помощта на игли за плетене: семейството е било бедно, а раждането на дете със сигурност не е било включено в плановете за следващите няколко години. Но, както виждаме, не ѝ се е получило.  Фактът, че Жерар е нежелано дете, засяга цялото му детство и младост: липсата на дори най-малък родителски интерес към сина, довежда до проблеми с говора, лоша училищни резултати и съмнителни връзки. Всичко това обаче не спира Депардийо да завърши театралните курсове, които случайно посещава, а по-късно става най-известният актьор във Франция.

Децата са последното нещо, за което Йоко Оно и Джон Ленън мислят покрай процъфтяващата си кариера, начина им на живот и партитата. Затова, когато Йоко разбира, че е бременна, тя сериозно възнамерява да направи аборт. Но в последния момент започва да се колебае, затова моли Джон Ленън да вземе окончателното решение. Който, както е видно, пожелава да запазят детето. Така двойката се сдобива със син, Шон Ленън. Младият татко е толкова очарован от бебето, че за известно време дори изоставя музиката и се посвещава на отглеждането на момчето. Така Джон оставя след себе си не само безсмъртни хитове, но и нещо повече: Шон следва по стъпките на известния си баща и впоследствие става музикант и композитор.

Лиза Мария Пресли също можела да не се е роди. Веднага след като Елвис и Присила Пресли се оженили, младата жена разбрала, че очаква бебе. Новината никак не я зарадвала: страхувала се, че бременността ще наруши новопридобитата ѝ близост с любимия. Освен това Присила не можела да забрави скандалната фраза на Елвис, че жените използват бременността, за да накарат мъжете да се оженят за тях.
Музикантът обаче побързал да успокои жена си и настоял, че абортът в никакъв случай не си заслужава. Тогава тя все още не подозирала, че по време на бременността ще трябва да издържи на кръшканията му и дори временното му напускане на семейството. Присила обаче непоколебимо изтърпяла всички трудности, след което родила момиченце, което нарекли Лиза Мария.

 

Превод: Диляна Николова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации