Scroll Top

Майка, очакваща еднояйчни тризнаци, с изненада чува виковете на лекарите „Още крака”

Четиризнаци

Кимбърли Фюгейт очаква еднояйчни тризнаци. След изтощително раждане на три деца, Фюгейт се била приготвила за много необходимата за нея почивка. Но почивката трябвало да почака, когато докторът извикал „Още крака”

„Те бяха извадили три и казаха ‘Още крака!’” казва майката от Мисисипи. Сега Фюгейт е горда майка на статистическа невероятност – четири еднакви новородени бебета.

Ето какво още казва репортажът на ABC News:

Четвъртото бебе някак се било скрило от множеството ултразвуци, успявайки да запази тайната за съществуването си, докато изскочила след трите си сестри миналата седмица в Университетския медицински център на Мисисипи.

Четиризнаци

„Това е изненада след изненада”, казва Фюгет.

Четирите бебета наречени Кенлей Роса, Кристен Сю, Кенлей Пърл и Келси Роксан пристигнали три месеца по-рано от очакваното сред членовете на семейството си и само ден преди 42-рия рожден ден на майка си.

И четиримата се справят добре в неонатологично интензивно отделение, след като са се родили преждевременно – 13 седмици по-рано. Момичетата се нуждаят да останат под наблюдение, но Кимбърли се надява да си ги прибере в началото на май, датата на термина за раждане.

„Все още не съм имала възможност да ги подържа”, казва Фюгет. „Ще бъде много вълнуващо да си ги вземем вкъщи и да ги обичаме”.

Д-р Джеймс Бофит, професор по майчина фетална медицина в болницата казва, че шансовете за зачеване на еднояйчни четиризнаци са удивително редки, особено в случай като Фюгет, където тя е забременяла без използване на лекарства за оплождане или някакво лечение.

„Шансовете на четиризнаци са 1 на всеки 729 000 живородени деца”, казва Бофит. „Шансовете за еднояйчни четиризнаци са почти неизчислими”

Кимбърли Фюгейт и съпругът и Крейг са родители също и на дъщеря Катлийн на 10 години. Двойката има създадена Facebook страница за да държи роднините си информирани за напредъка на четиризнаците.

 

Автор: Стивън Ертълт | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2014/02/17/mom-expecting-identical-triplets-gets-surprise-when-doctor-shouts-more-feet/
Превод: Бисерка Трифонова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации