Scroll Top

Филипините: Майка ражда бебе след като виси на стълб по време на тайфуна Хайян

Беа Джой

Новините от Филипините бяха опустошителни – светът узна за стотици потвърдени жертви и още стотици ранени или изчезнали хора, в резултат на опустошителния тайфун, който помете островната нация.

И въпреки това, докато филипинците бяха подложени на стихия и опустошение, на повърхността изплуваха съобщения за една позитивна история за майка, която отчаяно се опитвала да спаси себе си, за да може да роди момиченцето си.

Според репортажа на Асошиейтед Прес, Емили Ортега (на 21 г.) родила момиченцето Беа Джой на 11 ноември в импровизирана клиника на летището Таклоблан. Раждането станало след като майката трябвало да плува, за да спаси живота си и после висяла на един стълб, докато тайфунът бушувал около нея.

През цялото време съпругът ù нямал и представа, че животът на жена му и дъщеря му са в опасност.

„Радостни възгласи огласиха в понеделник, 11 ноември, опустошеното летище на град Таклобан във Филипините, когато 21 годишната Емили Ортега роди момиченце – рядко добра новина за крайморския град, където властите се опасяват за най-малко 10 000 убити и където десетки хиляди жители видяха домовете си сринати със земята от свирепите ветрове и масивната бурна вълна на Тайфуна Хайян.

Беа Джой Сагалес изглеждаше в добро здраве. Раждането ù предизвика овациите на хората на летището и на военните лекари, които помогнаха при израждането.

Появата ù на бял свят бе почти равносилна на чудо. Майка ù била в център за евакуация, когато вълната ударила и наводнила града. Тя трябвало да плува и да виси на един стълб, за да оцелее, преди да намери безопасност на летището. Съпругът ù, който се намирал в Манила нямал представа какво се е случило.“

Тайфунът със скорост на вятъра 235 км/ч. и пориви с 275 км/ч. удари на 8 ноември, като помете шест централни Филипински острова, заличи сгради и срина със земята крайбрежни къщи.

 

Автор: Стивън Ертълт / Манила, Филипините
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2013/11/11/philippines-mom-gives-birth-to-baby-after-clinging-to-post-during-typhoon-haiyan/
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации