Scroll Top

Броят на абортите във Великобритания спада с 2.5 %, поради факта че по-малко тийнейджърки абортират

Знаме на Великобритания

Британското правителство представи нов доклад за абортите в Англия и Уелс, в който резултатите показват малък спад в броя на пожертваните бебета. Намаленият брой аборти се дължи основно на спада в броя на абортите при тийнейджърките.

И все пак, миналата година във Великобритания са били абортирани повече от 185 000 неродени бебета – в нация с малко ограничения за абортите, чието финансиране е осигурено от данъкоплатците.

Част от доклада на BBC:

Според данни от Службата по здравеопазване, броят на абортите, извършени на жени от Англия и Уелс, е спаднал с 2.5 % до 185 122 през изминалата година.

При жените на възраст между 15 и 44 години, процентът на абортите е спаднал с 5.4 % – 16.5 от 1000 жени, а това е най-ниския резултат от 1997 насам.

Според информация от формуляри за абортите от 2012 година, почти половината случаи са по медицински причини чрез използване на медикаменти вместо хирургия – както се случи през 2011.

Процентът на абортите продължи да спада през изминалата година при непълнолетните момичета.

За изминалите пет години, броят на тийнейджърките, които са направили аборт е бил с тенденция за намаляване. В периода 2011-2012 година, процентът на аборти сред непълнолетните е спаднал от 15 до 12.8 на всеки 1000 момичета.

Според докладът на Службата по здравеопазване за статистика от 2012 година, 91 % от абортите са извършени преди 13-та седмица от бременността.

В този доклад също се казва, че на жени от други страни като Ирландия, например, са извършени по-малко аборти от 1969 насам.

Миналата година са отчетени 5850 аборта сред временно пребиваващите жени.

Но говорител на ProLife Alliance заяви, че спадът е „за съжаление много малък”.

„Още веднъж искаме да подчертаем, че голяма част от абортите, извършвани в Обединеното Кралство, са потулени, или вписани „скрити” под показател С, който отразява умственото здраве на бременната жена.

„От Службата по здравеопазване потвърждават, че няма други категории за анализ, свързани с умственото здраве на жената в Международната Класификация на Болестите, така че няма как да се изискват или дадат повече подробности.”

 

Автор: Стивън Ертълт | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2013/07/11/british-abortions-drop-2-5-as-fewer-teenage-girls-have-abortions/
Превод: Антония Мирославова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации