Scroll Top

Стотици бебета са умрели от аборт, след като в болница сканирали неправилно

Емили Уитли с дъщеря си Елла

Стотици жени, които са посещавали лекари в Университетската болница в Уелс, вероятно са били убедени да направят аборт след неправилно направено сканиране, което показвало, че техните деца вероятно са починали при тих спонтанен аборт (мисед аборт).

Репортаж във вестник показва, че екипът в тази учебна болница във Великобритания, е давал на жените неправилни резултати от скенера, които показвали лъжливо, че те са пометнали и след това е пропускана рутинна проверка, за да се потвърди това.

Емили Уитли, на 31 години (на снимката), почти се била съгласила да направи аборт, след като скенерът показал, че нейното бебе е починало в нея, но тя се подвоумила и отишла в друга болница, която направила проверка, и мъничкото ù детенце се оказало живо и ритащо.

Вестникът Дейли Мейл разкрива разследване на Омбудсмана на Уелс, което показало, че университетската болница в Уелс използва остарели указания при сканирането.

„Основната грешка” в процедурата може да се проследи назад чак до 2006 г. Акушерки разследващи спонтанните аборти са препоръчали да се използва вътрешно трансвагинално сканиране, което е по-точно от външната процедура с Доплеров ултразвук (ехограф).

Скандалът излязъл на светло след като на Емили Уитли и било казано, че е пометнала в деветата седмица, но когато тя отишла в друга болница за лечение с лекарства и премахване на фетуса през юли 2012 г., екипът провел по-нататъшни изследвания със скенер, които разкрили биещото сърце на бебето.

Последвало разследване в Университетската болница на Уелс в Кардиф.

Г-ца Уитли разказва за своето отчаяние след като акушерка и казала, че не може да открие сърцебиенето на детето ù по време на първото сканиране. Друга акушерка повторила процедурата, но също заключила, че тя е направила тихо помятане (мисед аборт). Едва, когато отишла до болницата Невъл Хил в Абъргъвени, друго сканиране разкрило, че е все още бременна. Г-ца Уитли, от Монмонт, която сега е майка на здраво осем-месечно момиченце на име Елла, останала „травматизирана”.

Тя казва: „Когато видях бебето ясно на екрана, не можех да повярвам, че Университетската болница на Уелс е допуснала такава грешка. Ядосана съм на решението да не се следва обикновен процес, който е можел да предотврати грешната диагноза.”

Г-жа Уитли, която страда от Синдром на поликистозните яйчници, добавя: „Просто е невероятно, че е възможно и други жени, да са били диагностицирани с мисед аборт. И е възможно те да са премахнали здравите си бебета – това ме плаши. Може би стотици бебета са били изгубени заради тяхното решение.”

 

Автор: Стивън Ертълт | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2013/11/08/hundreds-of-babies-died-in-abortions-after-hospital-botches-miscarriage-scans/
Превод: Ивайло Тинчев за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации