Scroll Top

Майка се отказала да умъртви осакатеното си бебе: „Докато сърцето му бие, аз няма да се откажа”

Carrie Curtis

Докторът на Кари Къртис ѝ предложил да абортира осакатения си син, на когото му била поставена диагнозата Синдром на Потър. Това е състояние, което не позволява на бъбреците да се развиват правилно и обикновено е фатално за бебето.

При Синдрома на Потър нероденото бебе има атипичен външен вид, както при олигохидрамниона (намаляване на количеството на амниотичната течност, което причинява проблеми с развитието) и бебетата, болни от този синдром обикновено умират до няколко дена след раждането си.

Заради това състояние Къртис е била пришпорвана на всеки две седмици да абортира, но тя отказвала и в крайна сметка родила почти двукилограмовия Чарли през 32-та седмица. Той починал 19 минути по-късно и Кари прекарала три дни в болницата с него.

Сега тя събира пари за нова благотворителна инициатива, наречена Ангелите на Чарли, за да набере средства за родители, които са загубили бебето си малко след раждането.

Ето и повече от смелата история на Къртис от Лондон Дейли Мейл:

Една майка, която избрала да роди бебето си, въпреки че била съветвана да абортира на всеки две седмици по време на бременността, е стояла до телцето му три дни, след като той е починал на 19-тата минута от живота си.

Бебето Чарли е страдало от Синдрома на Потър, рядко срещано състояние, което засяга растежа на бъбреците.

Докторите забелязали синдрома, когато бъдещата майка Кари била в 18-тата седмица, но тя решила да не отнема живота на сина си, тъй като и без това се развивал нормално и имал много силен пулс.

Двадесетгодишната г-ца Къртис казва: „Исках да дам на Чарли най-добрата възможност в живота, на която бях способна.”

„Знаех, че шансовете му да оцелее бяха почти нулеви, но докато сърцето му биеше, аз нямаше да си променя решението – без значение от това колко пъти докторите ме питаха дали съм сигурна.”

„Преглеждаха ме на всеки две седмици и всеки път ме питаха дали искам да прекъсна бременността. Не ме чуваха.”

Дори ако проблемът се лекува, бебето не може да оцелее без бъбреци.

По време на бременността, г-ца Къртис се приготвила за най-лошото, но когато родила на 29.12 миналата година в 32-та седмица, тя казва, че бебето изглеждало като всяко друго новородено, въпреки, че тежало почти 2 кг.

Г-ца Къртис от Лийдс казва: „Раждането беше нормално и около мен имаше голям екип от хора, които се грижеха за мен.”

„Веднага щом го родих го занесоха в инкубатор, където се опитаха да му помогнат. Но дробовете му практически не са съществували и не са могли да направят нищо.”

Починал е на 19-тата минута от раждането си.

„Увиха го в кърпа и ми дадоха да го подържа в последните секунди от живота му.”

„Чарли отвори очите си и ме погледна, а този момент ще го помня вечно”, добавя г-ца Къртис.

 

Автор: Стивън Ертълт | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2013/07/29/mom-refused-abortion-of-disabled-baby-while-he-has-a-heartbeat-im-not-giving-up/
Превод: Антония Мирославова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации