Scroll Top

Бебе, което тежало по-малко от 400 грама, се прибира вкъщи здраво при сестричката си близначка

Бебето Рейчъл

Семейство от района на Хамилтън празнува, след като тази седмица отново е заедно със своя най-нов и най-малък член, мъничката Рейчъл, която е родена преди четири месеца със секцио в 28.5 гестационна седмица. Тежала едва 330 грама.

Медицинският център към Университета Макмастър нарича Рейчъл “най-малкото бебе родено някога в болницата и вероятно най-малкото бебе родено някога в Онтарио”.

„Но точно сега, днес, си имаме красиво малко бебе, което иска да те гледа и да ти гука. Радваме му се.”, казва майката Джинджър Блайтин за СиБиСи Нюз.

Рейчъл – сега здраво бебе с тегло 2.775 кг. – вече е при близначката си Евелин, родена едновременно с нея, но с тегло почти 1.360 кг.

„Евелин изглеждаше малка, но беше невъзможно да преценя колко е малка, докато не отидех и не видех в другия край на стаята Рейчъл, която беше дори с 1 кг по-малка”, казва Блайтин, спомняйки си за онзи ден през юни, когато се раждат момичетата. Спомня си и за главата на Рейчъл, която не била по-голяма от едно киви.

Рейчъл и сестра и близначка Евелин вече са на сигурно място у дома
Рейчъл и сестра и близначка Евелин вече са на сигурно място у дома

Пет годишният брат на Рейчъл и три-годишната ù сестра са във възторг от това, че семейството се е събрало, казва майката.

Близначките се раждат едва пет седмици след крайния период за късни аборти в Клиниката за женско здраве в Лондон, Онтарио, която се намира на един час път с кола южно от болницата, където законно се абортират бебета в 23.6 гестационна седмица.

Историята с оцеляването на близначките може да бъде описана само като случка противна на всички възможни очаквания.

Лекарите кзали на Блайтин през април, че близначките им са в опасност и поставили диагноза трансфузионен синдром при близнаци. Рейчъл чезне от вътрешноматочно ограничение на растежа, което води до предаване на богатата на хранителни вещества кръв на майката от нея на сестричката ù Евелин.

Скоро след това, лекарите разделят плацентата на близначките, като прилагат лазерна хирургия. Това изглежда помага на момичетата, но ултразвук в края на май разкрива, че все още са в тежко положение и не се развиват както трябва.

Лекарите прибягват към секцио на 3 юни.

В 28 гестационна седмица и половина, Евелин е с тегло 1.260 кг, докато Рейчъл е едва 330 гр, колкото три-четвърти от половинкилограмов пакет масло.

Изследване публикувано през април в “Журнал на канадската медицинска асоциация” установява траен растеж на броя на късните аборти на бебета, които тежат повече отколкото Рейчъл при раждането ù.

 

Автор: Питър Баклински
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална статия: http://www.lifesitenews.com/news/baby-who-weighed-less-than-a-pound-is-reunited-with-her-3-pound-twin-sister
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации