Scroll Top

На правителството на Китай може да му се наложи да плаща на двойките, за да имат деца

Китайче

Контролът върху населението засяга Китай толкова много, че е възможно правителството да започне да плаща на двойките, за да имат деца.

След десетилетия на принудителни аборти и стерилизация, лидерите на китайското правителство изглежда сега осъзнават какви са опустошителните ефекти на законите за контрол върху населението.

С нарастването на популационната криза китайските лидери сега обмислят стимулиране на семействата за отглеждане на деца, съобщават от Брейтбарт. Лидерите на североизточната провинция Ляонин обмислят финансово стимулиране, а в провинцията Дзянси се обсъждат по-строги закони срещу абортите.

Досега решението на страната да промени политиката си за отглеждане на два деца вместо на едно през 2015 г. не е оказало влияние върху раждаемостта, според скорошна статия в Народният ежедневник на Комунистическата партия. Активисти в полза правата на човека твърдят, че принудителните аборти все още се извършват, въпреки облекчената политика.

Най-честите жертви на китайските жертви за контрол върху населението са жените и момичетата. Родените момичета са обект на ужасяващи злоупотреби като насилствена стерилизация или принудително абортиране, което води до огромен дисбаланс между половете.

Сега изглежда, че лидерите предприемат действия.

Ето още от доклада:

„В опит да насърчат двойките да имат повече деца, партийните представители в североизточната провинция Ляонин обсъждат как да да улеснят семействата при посрещане на финансовата тежест, свързана с отглеждането на дете“, пише Народният ежедневник в сряда.

„Провинциалното правителство ще проучи практиките за възнаграждаване на семействата, решили да имат второ дете, за да облекчат бремето при отглеждане на деца, според изявление от края на миналия месец“, отбелязва вестникът. „ Сред потенциалните насърчения са данъчни облекчения, помощ за образование и жилищно настаняване, както и програми за социално подпомагане. Инициативата изглежда е част от проучване на Китайската национална здравна комисия за това как да се увеличи раждаемостта и кои стимули биха дали резултат…“

„Стимулите в Ляонин следват доклад, публикуван в друг китайски вестник Глобал Таймс, който миналия месец обяви още една експериментална мярка, въведена в провинцията Дзянси: ограничаване на правото на аборт. Китайското правителство е наложило политика за принудителни аборти , като така от десетилетия жените се придържат към правото на раждане на едно дете, но в Дзянси държавните служители добавят нова бюрократична система, за да видят дали това ще доведе до намаляване броя на абортите.“

„Комисията па здравеопазване и семейно планиране в провинцията издаде наскоро съобщение, в което се казва, че жените в бременност след четиринадесетата седмица трябва да имат подписано разрешение от трима медицински специалисти, доказващо, че абортът е медицински наложителен, преди да се стигне до процедурата“, се пише в Глобал Таймс.

Според спекулации, четиринадесет седмичният лимит за абортите има общо с половата селекция и борбата с намаляващата женска популация. Около 13 млн. неродени бебета са абортирани годишно в Китай. Данните за населението показват, че в момента в Китай има 34 млн. жени по-малко отколкото мъже.

През май Блумбърг също съобщи, че Китайското правителство може да премахне ограниченията за семействата. Източник съобщава, че Китайският кабинет е започнал проучване за въздействието на окончателното прекратяване на политиката за отглеждане на две деца.

Реджи Литълджон от „Правата на жените без граници“ изрази надежда за доклада, но не бърза да се радва преди китайското правителство да предприеме действия.

„Това ще бъде важна победа за правата на човека и оправдание за прилагане на международен натиск като стратегия за налагане на промени в рамките на този тоталитарен режим“, казва Литълджон.

Тя отбелязва също, че ограниченията за броя на децата не е единственият проблем. Китай забранява също ражданията при липса на брак, а неомъжените жени често са принудени да плащат глоба до десет пъти годишната си заплата, или да прекратят бременността си. Много често извънбрачните деца са лишени от актове за раждане и не отговарят на условията за здравеопазване и образование.

 

Автор: Микаиа Билгър | Пекин, Китай
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2018/07/16/population-control-has-decimated-china-so-badly-its-now-paying-couples-to-have-children/
Превод: Кристина Костадинова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации