Scroll Top

Лекарите казали, че ще живее само 3 минути и препоръчали аборт, но сега той е на 2 години

Алфи Хилман

Преди 2 години малкия Алфи Хилман преборил всички шансове. Лекарите казали на родителите му, че е по-добре да бъде абортиран, тъй като имал Тризомия 18 (Синдром на Едуардс) и няма да преживее повече от няколко минути след раждането си. За щастие те отказали и тази година на 3-ти март, малкият юнак вече празнува своя втори рожден ден.

Тримозомия 18 е състояние, което се появява в следствие на грешка в клетъчното делене. По данни на фондацията Тримозомия 18, състоянието е изключително рядко и се получава при 1 на всяки 2500 бременности в САЩ и при 1 от 6000 раждания. Бившия президент и сенатор – Рик Санторум е запознат със състоянието покрай дъщеря си Бела, която също е родена с това състояние.

Родителите на Алфи, Шейн Хилман на 44 г., и Шарън Швалс на 45 г., които са от Уелс, научили в 27-та седмица, че синът им страда от състоянието. Ето какво се е случило:

Швалс, която е помощник сестра в Невил Хол споделя, че: “Това беше най-тежкото нещо, през което сме преминавали – беше плашещо да разберем, че след 20-тата си седмица той няма да израсне повече. „Плаках със седмици. Можех да го усетя как се движи. Правеха ми ежедневно скенер и можех да видя сърцебиенето му. Виждах го да се движи – той заслужаваше шанс. …Не знаехме как ще изглежда Алфи когато се роди, но бяхме готови да поемем риска и да направим това заради него – всеки един родител би го направил“ – добавя тя.

Господин Хилман, бащата на Алфи, който работи на пълен работен ден, споделя: „Някои живеят едва няколко седмици. Не са много бебетата които оцеляват. Много са мъртвородени – те казаха, че би трябвало да оцелее до 3 минути.“

Алфи е се ражда в университетската болница на Уелс, Кардиф чрез цезарово сечение през 2013 г. Родителите му споделят, че е било истинско облекчение да го чуят да изплаче за пръв път. Алфи е бил в инкубатор и на кислород. Прекарал 2 седмици в университетската болница преди да бъде преместен в болницата Royal Gwent.

След раждането си останал общо 14 седмици в двете болници преди да бъде изписан и тежал 2,41 кг. и бил на системно дишане до 8-ия месец след раждането си.

Родителите на Алфи не съжаляват, че не са прекратили бременността: Те го описват като палаво и забавно дете, добавяйки, че той е техният малък „скъпоценен остров щастие“. Те отбелязали втория му рожден ден със семейно тържество.

Госпожа Швалс споделя: „Искаме да дадем гласност и подкрепа на хората. Искаме да кажем на хората, че има и истории с щастлив край. Чудесата наистина се случват“.

В САЩ, невероятно, но факт, Бела е на седем и семейство Санторум издават нова книга наречена „Подаръкът на Бела“, описваща всичко, което семейството е преживяло покрай състоянието на дъщеря им. Книгата дискутира моралността на аборта по отношение на децата диагностицирани с увреждания, както и по-специално с Тримозомия 18. И двамата, Карън и Рик са участвали в писането на книгата, като главите, които всеки е писал, са отпечатани отделно.

 

Автор:  Стивън Ертълт
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/04/21/doctors-said-he-would-live-for-minutes-and-should-be-aborted-now-hes-two-year-old/
Превод: Райна Стайкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации