Scroll Top

Жена умира при предизвикан легален аборт, изпада в шок и губи много кръв

GabriellaCipolletta

Здравните власти разследват смъртта на 20 годишна млада жена, която е направила аборт в Неапол, Италия.

Италианската осведомителна агенция АНСА съобщава, че младата жена е претърпяла значителна кръвозагуба и хеморагия докато и е бил извършван аборт по желание в болница Кардарели в Неапол.

Докладът съобщава повече подробности:

Тя развива хеморагия по време на процедурата, съобщава директора на болницата Франко Парадизо и добавя, че е била наредена вътрешна аутопсия и разследване на случая.

Роднините на жената са се оплакали на полицията.

Парадизо казва, че процедурите са стриктно спазени и на жената и е извършено кръвопреливане, но тя е изпаднала в хеморагичен шок заради огромната загуба на кръв.

Италианското здравно министерство възнамерява да изпрати работна група в болницата според доклада. В доклада не се посочва възрастта на абортираното бебе.

Жената на име Габриела Чиполета (на снимката), умира в следствие на аборт, който тя не е искала, но е била „посъветвана“ да направи от лекарите, в случай, че бебето и има някаква малформация.

„Тя открива, че е бременна след като е била лекувана за кожна гъбична инфекция и според слуховете е била готова да износи плода, но била посъветвана от лекар да направи аборт в 11-тата седмица, заради вероятността от потенциален риск, който лечението на гъбичната и инфекция би могло да има върху плода“, съобщава докладът.

През 2014 г. друга италианка умира, според слуховете, след като приема опасното хапче за предизвикване на аборт RU-486. Местните новини съобщават повече подробности за нейната смърт при аборта:

Лекарите при болница Мартини в Торино не били в състояние да върнат към живота 37 годишна жена след внезапно спиране на сърцето, след като тя взела втората доза от лекарството за прекъсване на бременността си в сряда вечерта, съобщава Ла Република.

Шокирани лекарите заявили, че „всичко е било под контрол“, когато жената е посетила болницата за медицински аборт и че „ултразвукови изследвания са били извършени и в двата случая, когато тя е постъпила за процедурата“.

Трагичните инциденти съвпадат със нарастване на загрижеността в Италия, че абортите водят до намаляване на населението в европейската нация.

Беатрис Лоренцин, италианският министър на здравеопазването, нарича Италия умираща страна в интервю от 2015 г., съобщава LifeNews.

„На прага сме, когато хората, които умират не се заместват от новородени. Това означава, че сме умираща страна. Тази ситуация има огромни косвени влияния във всеки сектор: икономика, общество, здраве, пенсии и това са само няколко примера.“

 

Автор: Макаиа Билгър | Неапол Италия
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2016/01/13/woman-dies-from-botched-legal-abortion-went-into-shock-following-massive-blood-loss/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

 

Свързани публикации