Scroll Top

Сиамски близнаци се справят добре след разделяне; лекарят посъветвал майката да абортира

Алисън Джун и Амилия Лий Такър

 

Не всички сиамски близнаци биват разделяни, тъй като хирургическата намеса крие рискове. Но малките момиченца Алисън Джун и Амилия Лий Такър са били в различна ситуация и при тях раздялата се оказала възможна.

Първо, те имали късмет, че изобщо са тук, защото лекарят предложил на майка им да обмисли аборт, тъй като според него разделянето им нямало да бъде успешно. Тези момичета са доказателство за грешката на гинеколога.
Както съобщава Ей Би Си Нюз, когато хората питали Шели Такър дали двете ù малки дъщери Алисън и Амилия са близнаци, тя отговаряла по един начин: „Нямате си идея.“, споделя Такър за Ей Би Си Нюз.

Това е така, защото Алисън Джун и Амилия Лий Такър, сега щастливи и здрави сестрички, които си споделят бисквитки и се редуват да се бутат с количката, са прекарали половината от живота си като едно цяло, свързани при гърдите и корема.

На Такър и съпругът ù Грег от Адамс, Ню Йорк, им казали през ноември 2010 г., когато Шели е бременна в петия месец, че дъщерите им са свързани. Гинекологът, специалист по високо рискова бременност, казал на двойката, вече родители на един син, Оуен, че момичетата вероятно няма да бъдат разделени успешно и ги посъветвал да прекратят бременността.

Семейсто Такър„Буквално докато ми го казваше, усетих как момичетата ритат в корема ми и разбрах, че това не беше възможно да стане”, казва Такър.

Семейство Такър потърсили второ мнение в Детската болница във Филаделфия, където лекарите преценили, че момичетата могат да бъдат разделени.

Шели Такър продължила бременността и родила Алисън и Амилия през март 2011 г.

През следващите осем месеца цялото семейство, включително две годишния Оуен, живеело в Детската болница с близначките.

Лекарите се подготвяли за операцията, като се упражнявали върху две съшити заедно кукли.

„Същинската репетиция започна с кукли, които не бяха толкова сладки като момичетата, но ни беше от помощ“, каза хирургът Д-р Холи Хедрик на конференция месец след операцията.

 

Автор: Стивън Ертълт | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2014/01/01/conjoined-twins-doing-well-after-separation-doctor-told-mom-she-should-abort-them/
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации