Scroll Top

Момиче заплашва приятеля си с аборт на бебето им в 9-та седмица – той е ужасèн и безпомощен

Тъжен мъж

Интернет форум, с истории на мъже за преживявания, свързани с абортите, е получил множество сърцераздирателни изповеди.

Въпреки, че и мъжът и жената участват при създаването на едно дете, практически бащите нямат права върху неродените си деца в Америка (бел. ред. и в България). Законният аборт дава само на майките права върху живота на неродените им деца. Решението на Върховният съд при случая “Роу срещу Уейд” (бел. ред. решението за разрешаването на абортите) е оставило мъжете безпомощни да защитят живота на нероденото дете, ако половинките им искат да направят аборт.

Един баща неотдавна споделил своя емоционален опит като отговорил на въпрос в уебсайта Quora. Под поста, който призовавал мъжете да споделят своя опит с абортите, Стивън Гембъл споделил в подробности отчаяните си опити да убеди приятелката си да не прави аборт в 9-та седмица.

„Аз съм ужасен и безпомощен“, пише Гембъл

„Мирър“ разказва повече за неговата история:

Той започва така „Точно сега аз живея в истински кошмар“ и неговият разказ е невероятно откровен.

Да започнем с това, че въпреки че неговата партньорка казала, че неговото право на дума е 50%, на него му било ясно, че тя е против това да има бебе.

Двойката била на напълно противополжни позиции относно това какво да прави по нататък. Стивън признал: „Аз и показах снимка на 9 седмично бебе след аборт, беше ужасяваща, на мен ми приличаше на човек, но за нея това беше просто като извънземно.“

Искрената изповед на Стивън показва как се чувства една двойка в един такъв труден момент на взимане на решение. Той заключава: „Иска ми се никога да не я бях срещал и никога да не се бях влюбвал в нея. Иска ми се да бях останал 27 годишен стар девственик.“

Гембъл казва, че приятелката му е знаела за желанието му да има деца преди те да започнат да правят секс, но не се е интересувала да използва каквито и до било контрацептиви.

„Аз я попитах какво би станало ако забременее и тя каза, че ме обича и мнението ми е важно за нея, но тя физически не може да има деца“, пише той.

Когато най-напред те разбрали, че е бременна, Гембъл смятал, че приятелката му изглежда щастлива да имат дете. След това майка ѝ разбрала и започанала да я обезкуражава като и казала, че ще бъде ужасна майка и я предупредила, че Гембъл може да изостави нея и детето.

Той продължава:

…Тогава един ден тя ме накара да седнем заедно и ми каза, че трябва да вземем решение възможно най-скоро. Тя искаше моите 50% от това решение. Аз бях бащата и моето мнение имаше значение. Трябваше да постигнем приятелско споразумение. Скоро стана ясно какво наистина чувства тя. Беше ужасена при мисълта да има дете и искаше да ме накара да си променя мнението и да я освободя от всякаква вина, която би изпитала при убийството на нероденото ни дете. Аз не можех да отстъпя, казах ѝ че мисля, че тя ще бъде страхотна майка и че ще я подкрепя напълно, тя отложи решението за малко, много пъти сменя мнението си и един ден ми каза да си избия тия глупости за бебето от главата. Аз плачех и виках, умолявах я, предлагах ѝ да отгледам детето сам, да я освободя от всяка отговорност изобщо – финасова или друга, но тя каза, че това е нечестно и тя не иска да ме поставя в положението на самотен баща.

Постът завършва с отчаяния Гембъл, който казва, че той просто наблюдавал това убийство, защото се чуствал безсилен да спаси нероденото си дете. Когато Гембъл пише поста си през май, той казва, че приятелката му все още е не била направила аборт. Lifenews.com не можа да намери информация какво е станало.

Някои мъже като Гембъл умоляват майките на техните бебета да не правят аборт, други ги принуждават да го направят, а трети остават неутрални като им казват, че имат право да избират. Без значение каква е ситуацията, мъжете често страдат от негативните последици на аборта, също както и жените.

Едно проучване показва, че само 1 % от мъжете, чиито деца са били абортирани от приятелките им, нямат нищо против аборта и в при бъдеща подобна ситуация. В същото проучване повече от 90% от мъжете казват, че изпитват скръб и тъга и все още мислят за бебето.

Ясно е от историите на мъжете и изследванията, че абортите не са проблем само за жените. Абортът е нещо, което се отразява негативно на цялото семейство – на майката, на бащата и особено на нероденото дете.

 

Автор: Микаиа Билгър | Лондон, Англия
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2016/09/01/mans-girlfriend-is-threatening-to-abort-their-9-week-old-baby-i-am-terrified-i-feel-helpless/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации