Scroll Top

Жена се събужда от кома бременна, но отказва аборт и ражда бебе-чудо

Gemma Holmes

Когато миналата година 26-годишната Джема Холмс карала моторчето си, се ударила в паркирана кола и получила сериозни травми, следствие на които изпаднала в кома. Бидейки на косъм от смъртта, Джема се събудила след 3 месеца и разбрала от лекарите, че е бременна в четвърти месец.

Поради сполетялата я амнезия, жената не можела да си спомни последните 3 години от живота си, включително и това кой е бащата на бебето. Въпреки това тя отхвърлила съветите на лекарите да абортира и родила детето си.

Всъщност лекарите предложили да прекъснат бременността, още докато Джема била в кома, но майка й защитила внучето си и им казала да изчакат, докато дъщеря й се събуди и бъде в състояние сама да вземе решение.

Лондонският Дейли Мейл разкрива повече за тази удивителна история:

Джема и майка ù„Лекарите предлагаха да направят аборт, защото в противен случай Джема нямаше да може да се подложи на операция за наместване на гръбнака, докато не роди. Толкова много мисли минаха през главата ми, но исках да изчакам тя да се събуди, и сама да реши какво да прави”, казва Джули за предаването „Тази сутрин” на телевизия ITV. Майката на Джема поела ролята на денонощна болногледачка, докато дъщеря ù била прикована за инвалидната количка.Докато била в болницата, тестовете показали, че Джема е бременна в дванадесетата седмица. Г-ца Холмс била в безсъзнание и нямало как да научи новината, затова лекарите се обърнали към майка ù Джули, която трябвало да реши дали бременността да бъде прекъсната или не.

Бебето на Джема - Рубен

Когато Джема най-после се събудила и узнала новината, че е майка, изобщо не можела да си спомни, че е имала интимна връзка, тъй като страдала от сериозна загуба на паметта. Последните 3 години от живота ù сякаш били изтрити. Въпреки големите си здравословни проблеми Джема решила да запази бебето си.

„Помислих си, че ако това малко същество вътре в мен е успяло да преживее ужасния сблъсък, значи му е било писано да живее”, казва тя.

За да не навреди на детето си, Джема не можела да приема обезболяващи в големи дози и се наложило да изтърпи значителни болки по време на бременността, докато траело възстановяването ù.

През май тази година тя роди Рубен Миръкъл Холмс с цезарово сечение.

 

Автор: Стивън Ертълт | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2013/08/27/mother-awakens-from-coma-pregnant-rejects-abortion-to-birth-miracle-baby/
Превод: Весела Митева-Костова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации