Scroll Top

“Национална седмица в защита на живота” се организира за пета поредна година в България

Национална седмица в защита на живота - 2018

4 октомври 2018 г.

Съобщение до медиите

Членовете и съмишлениците на Сдружение “Избор за живот”, което е главен организатор събитието, целят да напомнят на българското общество да цени и защитава живота както на родените, така и на неродените български граждани.

През всички дни от седмицата – от понеделник до неделя – ще се провеждат информационни кампании в Интернет, дейности на открито и закрито, сред които и ежегодния „Митинг в защита на живота“ на площад „Народното събрание“ в гр. София на 11 октомври (четвъртък) от 17:30 ч.

„България страда и умира. Всяка година най-малко 25 000 български граждани изгубват своя живот още преди да се родят, а броят на абортите, откакто има статистика за България, е над 6 000 000 (шест милиона). Ние буквално заличаваме народа си и разрушаваме сами бъдещето си, като не само убиваме нашите неродени деца, но унищожаваме и човешкото в себе си“, заявява Ивайло Тинчев, председател на Управителния съвет на Сдружение „Избор за живот“.

Целта на събитието и тази година е обществото да издигне своя глас в защита на правото на живот на неродените деца на България и да призове законодателите и институциите към конкретни действия за ограничаване на абортите в страната. Още веднъж ще бъдат изнесени фактите за огромния брой прекратени бременности по желание на майките и липсата на достатъчно адекватни мерки от страна на българската държава по въпросите за защитата на неродените и преждевременно родените деца и в подкрепата на техните майки и семейства.

През седмицата ще се засегне и темата за липсата на подходящо отношение и равно приемане на децата и възрастните с увреждания, неизлечимо болните и тези, които искат да изживеят, макар и в затруднение, но достойно, остатъка от живота си.

„Всеки е добре дошъл да се включи със своето семейство, близки и приятели. Нека заедно да издигнем глас за тези, които нямат глас, и да се борим за живота на тези най-невинни и най-уязвими членове на нашето общество, чието равно право на живот се отнема“, заявяват организаторите в своята покана към гражданите.


Събития от седмицата по дни

  • Понеделник – 8.10.2018
    Кампания „Аборт: Какво всъщност се случва?“ (онлайн кампания)
  • Вторник – 9.10.2018
    Аборт: Засяга ли ме тази тема лично? (онлайн кампания)
  • Сряда – 10.10.2018
    Сподели история за аборт във Facebook и защити живота (онлайн кампания)
  • Четвъртък – 11.10.2018
    Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)
  • Петък – 12.10.2018
    Писмо в защита на живота към българските институции (онлайн кампания)
  • Събота – 13.10.2018
    Раздаване на флаери в защита на живота (на открито в твоя град)
  • Неделя – 14.10.2018
    Събития с местни организации, общности и църкви (с присъствие на място)

Детайли за дейностите от всеки ден през седмицата можете да намерите на специалната страница на събитието в сайта на Сдружение “Избор за живот”.

Свържете се с нас, ако имате въпроси или се нуждаете от повече информация!


Открийте ни и във Facebook и Twitter

Facebook-събитие: https://www.facebook.com/events/522944938170507/
Facebook-страница на Сдружението: https://www.facebook.com/ProLifeBG/
Twitter-акаунт на Сдружението: https://twitter.com/ProLifeBG/

Свързани публикации