Scroll Top

За първи път ултразвукова снимка на неродено бебе беше показана от депутат в Британския парламент

Дейвид Линдън със снимка на неродената си дъщеря

Депутат издигна снимка на нероденото си бебе в Камарата на общините, за да насочи вниманието върху родителския отпуск, предложен на членовете на Парламента.

Бебето на първо място

Дейвид Линдън от Шотландската национална партия (SNP) иска повече време за обсъждане принципа на гласуване чрез пълномощник (когато друг депутат гласува от името на свой колега, например при отпуск по бащинство), за да може същият да бъде приет по-късно. Докато държи високо снимката, той казва: „Това е дъщеря ми, която ще се роди през есента, така че самият аз искам това да се случи възможно най-скоро.“

Дебатът беше изтеглен вчера заради две правителствени изявления и друг належащ въпрос, но може би несъзнателно г-н Линдън положи една нова основа – източниците на SPUC (Сдружение за защита на неродените деца) смятат, че това е първата ултразвукова снимка на неродено дете, показана в Камарата на общините.

Рядко признавано

Всъщност, въпреки факта, че абортът е бил обсъждан необичайно много през последните месеци, самото споменаване на нероденото дете е достатъчно нетипично, за да бъде забелязано. По време на извънредния дебат на Стела Крийси относно отмяната на раздели от Закона за престъпленията против личността (което би декриминализирало абортите в Англия, Уелс и Северна Ирландия), Сами Уилсън от Демократичната съюзническа партия (DUP) отбеляза, че дебатът „разбира се отразява възгледите на онези, които искат да имат контрол върху собствените си тела, но какво да кажем за нероденото дете? Тази страна липсва в повечето от изказванията днес. Каква защита и какви права предлага държавата на неродените?“

Изключени от дебата

Г-н Уилсън и колегите му се застъпваха за правата на неродените, но бяха изложени на присмехи и подигравки. Хана Бардел (депутат от SNP) се разгневи, че „членовете на DUP… да говорят за неродени деца, изхвърлени в кошчето, или ликвидиране на бебета; това е отвратителен начин да опишеш избора, който жените трябва да направят където и да е в Обединеното кралство, но особено в Северна Ирландия“.

Депутатът от Консервативната партия Мария Колфийлд беше подложена на подобна язвителна критика, когато защити неродените бебета по време на процеса Даяна Джонсън за декриминализацията, който се състоя миналата година. „Твърде често днес“ – каза тя, „дебатите за абортите – относно рисковете и правата на неродените деца – биват спирани; но аз и много от колегите, които споделят моите възгледи, няма да бъдем заглушени, тъй като ние се стремим да бъдем глас за безгласните и се борим за по-модерен и хуманен закон за абортите, който подкрепя не само достойнството и правата на жените, но и достойнството и правата на нероденото дете.“

Тези коментари означаваха, че г-жа Колфийлд ще бъде изправена пред огромен медиен отпор, когато беше назначена за Заместник-председател за жените на Консервативната партия.

В Twitter имаше такива коментари:

Laura Kuenssberg Twitter

В превод:

Лаура Куенсберг: След загадката на Грейлинг, пренареждане номер 2 – Мария Колфилд, новият заместник-председател се противопостави на декриминализирането на аборта. BPAS (Британска служба за консултиране при бременност) отговорете.

BPAS: Ние сме изключително разочаровани да чуем, че депутатът Мария Колфийлд, която подкрепя криминализирането на жени, които прекратяват собствената си бременност, е новият заместник-председател за жените на Консервативната партия.

Въпреки че вече 50 години абортите са легални, изглежда беше нужно да се стигне до провеждане на дискусия за родителския отпуск на депутатите, за да може някой да дръзне да покаже снимка на неродено дете. Може би в бъдеще шокът ще бъде по-малък, когато някой депутат се осмели да спомене неродените в следващ дебат за абортите.

Бележка на LifeNews: С любезното съдействие на SPUC. Дружеството за защита на неродените деца е водеща организация от тази сфера в Обединеното кралство.

 

Автор: SPUC | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2018/07/06/for-the-first-time-ever-an-mp-shows-an-ultrasound-of-an-unborn-baby-in-parliament/
Превод: Таня Христова за Сдружение “Избор за живот”

 

Свързани публикации