Scroll Top

Ирландското правителство настоява за безплатни аборти и забранява свободната реч в защита на живота

Защитници на абортите в Ирландия

По време на скорошната си кампания, Ирландският министър на здравеопазването, Симон Харис, доказа решителността си да отбягва дискусията за това какво ще се случи, когато законът му за абортите отмени осмата поправка в Ирландската конституция, която защитава неродените деца.

Сега, след като осмата поправка си отиде, министърът упражнява натиск за закон, който би представлявал един от най-радикалните закони за абортите в Европа. В същото време той се опитва да игнорира и критикува тези, които не се съгласяват с него.

Тази седмица “Кампания в Защита на Живота” обвини министър Харис в неколкократно повдигане на въпроса за създаване на защитени зони около клиниките за аборти, единствено за да представи в лоша светлина защитниците на живота и да отклони фокуса от крайния закон за абортите, който представя на кабинета. Предложението че са необходими защитени зони или буферни зони е не само обида срещу свободната реч, но и остава впечатлението, че защитниците на живота са прекалено крайни, за да стоят извън клиниките за аборти и да предлагат подкрепа на семействата, който не са сигурни дали могат да задържат бебета си. Много животи са спасени, когато жените приемат това предложение за помощ в последната минута, но това не фигурира в тясната представа на министъра за Ирландия, в която има аборти.

Говорителката д-р Рут Калън от кампанията в защита на живота казва:

Може да се прости на някой, който не е наясно колко крайно е законодателство за абортите, което се планира, и си мисли, че министър Харис въвежда обикновено законодателство за „буферните зони“ извън клиниките за аборти, като се има предвид непропорционалното внимание, което той отдава на този специфичен въпрос.

Разбира се, на Симон Харис му е удобно да отклонява вниманието от истинския ужас на новия закон за аборите. Като обрисува защитниците на живота във възможно най-лошата светлина и продължава да повдига въпроса за неща като нуждата от буферни зони за спиране на протестите срещу абортите, със сигурност създава много различна картина отколкото, ако трябва да обяснява на хората какво ще се случва зад затворени врати на стаите, където се прекъсва живота на напълно невинни и беззащитни неродени бебета. Няма нищо ново в стратегията на Симон Харис за връзки с обществеността. Тя е взета директно и вярно от международната тактика в защита на абортите, където абортите трябва да бъде представени като нещо добро на всяка цена, а противниците да бъдат разгромени.

И това не е всичко. Министърът също търси одобрението на кабинета за спонсориране на абортите от страна на държавата, което означава, че едната трета от гласоподавателите, които избраха да продължат законовата защита на неродените бебета и майките им, може сега да бъдат принудени да заплащат за прекъсването на тези животи. Въпреки че в Ирландия наистина не можем да избираме къде да отиват данъците ни, абортите са нещо много различно. С всеки аборт се прекъсва човешки живот и жената често бива наранена емоционално или физически. Това не е като всичко друго, за което отиват данъците ни. Обикновено данъците отиват за подобряване на живота ни, а не за прекъсването му. Да се пренебрегне това просто така показва истинска липса на разбиране от страна на министъра за какво точно става въпрос в дебата за аборта за живота и смъртта.

Коментирайки този аспект на настоящия план на министъра д-р Калън казва:

Малко по малко гласоподавателите научават, че планът на правителството през цялото време е бил за предлагането на широко достъпни аборти, а не просто ограничени аборти както нещата бяха представени преди референдума. Когато защитниците на живота казаха, че ще има аборти платени от гласоподавателите, бяхме обвинени че вдигаме пушилка напразно. За съжаление, според днешните доклади, Симон Харис е планирал точно това.

 

Автор: Кора Шерлок| Дъблин, Ирландия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2018/07/11/irish-government-is-pushing-free-abortions-and-banning-pro-life-free-speech/
Превод: Надя Хийли за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации