Scroll Top

Абортите в Нова Зеландия падат с 20% за пет години и достигат най-ниските нива за последните 20 години

Знаме на Нова Зеландия

Абортите в Нова Зеландия са спаднали до най-ниските си нива от 20 години насам, тъй като все по-малко лекари искат да ги извършват.

Според новинарският репортаж:

„Броят на жените, които правят аборт в Нова Зеландия е паднал до най-ниските си нива за почти 20 години и значително по-малко тинейджърки се подлагат на процедурата. През 2012 г., 14 745 жени са направили аборт в Нова Зеландия, спад в сравнение от 18 382 отпреди пет години. Броят на абортите е най-нисък от 1995 г, според доклада на Комисията по Надзор на Абортите, която работи за подобряване на качеството на абортите в Нова Зеландия.

Жените в двадесетте си години е най-вероятно да направят аборт, следвани от 15-19 годишните. Жени над 45 години са групата с най-нисък брой аборти. Броят на момичетата под 14 години, които абортират е спаднал с повече от половина – от 104 през 2007 г. до 51 през 2012 г. Броят на момичетата в 15-19 годишната възрастова група също е спаднал значително – от 4173 до 2489.

Повечето жени, които абортират определят себе си като европейки, последвани от маори, азиатки и такива от тихоокеанския регион.”

Защо абортите са спаднали така драстично? Кен Ор от организацията „Право на Живот” съобщи за LifeNews.com, че това се дължи на по-малкия брой лекари, които правят аборти. Той каза:

„Комисията по Надзор на Абортите в своя доклад пред парламента през 2013 г. докладва, че броят на лекарите, назначени от Комисията към 30 юни 2013 г. като сертифициращи консултанти е бил 166, докато през 2004 г. е бил 201. Това е намаление с 35 консултанти.

Одобрението от двама сертифициращи консултанти е необходимо, за да се разреши убиването на дете преди да се роди. Абортът е основна здравна услуга, с неограничено финансиране и без списък на чакащите. Консултантите са добре платени от държавата, за да вземат решения кои деца могат да живеят и кои да бъдат убити. Те получават такса от 135 долара за кратка консултация с жена, която иска да абортира.

Има над 12 000 регистрирани медици в Нова Зеландия. Огромното мнозинство от тях отказват да бъдат сертифициращи консултанти и да участват в убиване на неродени. Посланието, което тези лекари отправят към обществеността е, че те не приемат убиването на неродени като „здравна” услуга. Адвокатите на културата на смъртта твърдят, че абортът е съществена част от „репродуктивните здравни услуги” и още че абортът е декриминализиран и изваден от Закона за Престъпленията. Те пропагандират лъжата с убеждението, че ако повтарят тази демонична лъжа достатъчно често, хората ще повярват. Право на Живот отправя похвала към тези смели лекари, които отказват да нарушават медицинската етика като не приемат да участват в аборти, убийството на невинните.

„Право на Живот” самоотвержено насърчава сертифициращите консултанти и аборционисти да отхвърлят културата на смъртта и да насърчават култура на живота, която признава, че всяко човешко същество е дарено, при зачеването си от своя Създател, с неотменното право да живее. Всяко дете е уникално и неповторимо чудо на Божието творение, което би трябвало да бъде дарено с нужното за всеки човек уважение. Лекарите са особено привилегировани да бъдат свидетели на чудото на развитието на живота в утробата, те имат дълга да закрилят живота на малките си пациенти и здравето на майката.”

Д-р Саймън Снук е лидер в индустрията за аборти. Вярваме, че той е един от най-заетите аборционисти в Нова Зеландия и отговорен за насилствената смърт на много деца в утробата. Трагедия е че усърдието му е насочено в погрешна посока. Преди бе аборционист в Мери Стоупс, голям център за аборти във Великобритания. Той е сертифициран консултант и аборционист в клиника за аборти Те Махо в болницата Уелингтън и директор на Абортни Услуги в болницата Мастъртън. Също така е и директор и акционер в компанията Айстар Лимитед, единствен вносител на медикамента-убиец Мифепристон, RU 486. Член е на Съвета на Асоциациите по Семейно Планиране. Право на Живот смята и е силно огорчена, че той е в челните редици на подкрепящите културата на смъртта в Нова Зеландия чрез активната промоция на противозачатъчни, стерилитет и аборт. Очакваме деня, в който той и обърканите му колеги от индустрията за аборти ще преживеят преобразяване. Те биха могли да последват примера на много аборционисти в Съединените Щати, които спряха да извършват аборти и прекратиха участието си във войната срещу жените и неродените им деца.

 

Автор: Стивън Ертълт | Уелингтън, Нова Зеландия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2014/01/06/new-zealand-abortions-drop-20-in-five-years-to-lowest-level-in-20-years/
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации