Scroll Top

Проверка в клиника за аборти във Великобритания разкрива ужасяващи сцени

Клиника за аборти

Четири месеца след като британското правителство забрани на верига от клиники да извършва определени аборти, поради сериозни опасения за безопасността при извършването им, правителството публикува нови доклади, разкриващи как веригата от клиники излага живота на жените на риск.

The Times съобщава, че е установено, че в клиниките на Marie Stopes International са намерени фалшиви справки за безопасността при аборти, накуп подписани форми за съгласие за аборт и персонал, който не е подходящо обучен да се справя при извънредни ситуации. Според доклади на комисията Care Quality (Качество на грижата), инспекторите също намерили жени, изложени на опасни условия и останки от абортирани бебета в отворени кошчета за отпадъци.

Един доклад дори описвал как държавните инспектори били свидетели, че персоналът извършвал аборт на жена с интелектуални затруднения, която дори не разбирала, какво точно се случвало.

Marie Stopes е най-голямата верига клиники за аборти в Англия, извършваща около 70 000 аборта всяка година. В последните няколко години, LifeNews многократно са съобщавали за случаи, при които се твърди, че жени са получавали увреждания или дори починали, след като са правили аборти в Marie Stopes. В един от по-скорошните случаи, се твърди за една жена починала от сърдечен удар, причинен от “голяма вътрешна кръвозагуба” само няколко часа, след като е направила аборт в Marie Stopes.

Ето повече от The Times:

Пълните резултати, публикувани вчера разкриват големи пропуски в процедурите за безопасност. В четири клиники са открити екипи, които са отбелязвали точките в списъка за липса на проблеми при извършена операция още преди процедурите да са започнали, в това число и секциите, че няма забравени инструменти в телата на пациентите и секциите свързани с тяхното добро възстановяване.

Инциденти като увреждане на пациенти и пропуски на персонала са се утроили за година, достигайки 2634 за 2015-2016, но организацията не изглежда да разследва причините.

В някои клиники, само една четвърт от персонала е минал през обучение за оказване на първа помощ, а при медицинските сестри, отговарящи за пациенти, липсва обучение при анестезиологични проблеми, твърдят инспекторите.

The Telegraph съобщава, че държавни инспектори са се намесили в една конкретна ситуация, след като видели жена с интелектуални затруднения в беда. Според доклада, екипът на клиниката се опитал да извърши аборт, въпреки че жената не разбирала, какво точно се случва.

Според Telegraph инспектори се натъкнали на “ужасяващи сцени”, включващи оставени части от абортирани бебета, в отворени кошчета за отпадъци и пациенти, изложени на потенциално опасни условия, които могат да причинят инфекции.

Ето повече от Telegraph:

Персоналът не е бил обучен как да реагира при влошаващо се състояние на пациент, постигайки слаби резултати, при разиграване на ситуации за реанимация. Пациентите са били изложени на риск от предотвратими грешки, защото основният хирургически контролен списък бил следван.

В Южен Лондон, получаването на съгласие за аборт се оставяло на медицински сестри и здравни асистенти, в нарушение на законите, които постановявали, че това трябва бъде извършвано от лекари.

В Мейдстоун в Кент, инспектори открили пропуски в системите за контрол на инфекциите, с лоша хигиена на ръцете, и пропуски в пред-хирургичната подготовка.

Life, британска организация за защита на живота, която всяка година помага на хиляди жени с проблеми при бременност, е изпратила писмо до британския държавен секретар на здравеопазването Джеръми Хънт в сряда, искайки правителството да защити жените като спре дейностите за аборт, извършвани от Marie Stopes.

“Това е поради нашата дълбока загриженост за безопасността на жените, които могат да ползват тези клиники…” пише директорът по обучение от Life, Ан Сканлън до Джеръми Хънт, в писмо предадено на LifeNews. “Ако се наблюдаваха подобни нарушения в образователния сектор и безопасността на децата бе подложена на риск, училищата щяха да бъдат затворени.”

Сканлън отбелязва, че въпреки ужасяващите констатации, Marie Stopes всяка година получават милиони лири от парите на данъкоплатците.

“Когато човек разгледа поредицата от нередности, нарушенията на стандартите за здраве и безопасност, както и неспазването на закона, то става ясно, че не може да бъде в интерес на обществото да се продължи финансирането на такава организация”, пише Сканлън.

През август правителството забрани на Marie Stopes да извършва аборти на определени групи жени, считани за най-уязвими, включително и тези на възраст под 18. Обаче през октомври разреши отново на организацията да прави тези аборти, след като Marie Stopes се съгласиха да оправят нередностите, описани в доклада.

Тази седмица, говорители на Marie Stopes заявиха, че работят за подобряване безопасността на пациентите.

Marie Stopes International има дълга история на докладвани увреждания причинени на жени в резултат на извършен аборт. В един случай от 2011 г., британски аборционист (бел.ред. гинеколог извършващ аборти) загуби своето медицинско разрешително, след като бе обвинен, че почти е убил жена поради зле извършен аборт в клиника на Marie Stopes в Западен Лондон, съобщи LifeNews.

Една от клиниките на същата организация в Австралия в момента е изправена пред съдебен процес, след като жена обяви, че за малко не е умряла там, след процедура за аборт. Жената твърди, че в Marie Stopes не са успeли да разпознаят, че тя имала извънматочна бременност преди аборта. Според съдебните документи, няколко дни по-късно, жената е трябвало да се подложи на спешна операция, защото нейните маточни тръби се разкъсали и това застрашило живота ѝ.

 

Автор: Микаиа Билгър | Лондон, Англия
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2016/12/21/abortion-clinic-inspections-uncover-horrors-parts-of-aborted-babies-left-in-open-trash-cans/
Превод: Иво Рахов за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации