Scroll Top

Абортите причиняват огромен спад на раждаемостта в Италия

Бебе - Италия

Абортите носят своите последствия. Италианският министър на здравеопазването наскоро даде интервю, в което съобщава, че Италия е „умираща страна“. Защо? Защото абортът е лишил в огромна степен европейската нация от следващото ѝ поколение и е причинил огромен спад в раждаемостта.

Докато някои привърженици на абортите осъждат пренаселеността, раждаемостта в Италия е достигнала до най-ниските си стойности от 1861-ва година насам – 8,4 на 1 000 души.

Беатриче Лоренцин, министъра на здравеопазването е заявява: „Ние сме на прага на ера, където умиращите не се заместват от новородени. Това означава, че сме умираща страна. Това има огромни последици за всеки един сектор: икономика, общество, здравеопазване, пенсии – това са само част от примерите.“

В доклада е допълнено, че:

Броят на ражданията на 1000 души е паднал едва до 8,4, което е спад от 38,3; число обозначаващо раждаемостта преди век и половина, когато кралствата и териториите на Италия са били обединени. Във Великобритания и САЩ бройката е съответно 12 и 13 души на 1000.

Миналата година в Италия са родени 509 000 бебета, с 5000 по-малко отколкото през 2013 г.

Британският вестник Catholic Herald също коментира данните и мнението на Лоренцин:

“Може всичко това да е повече от ясно, но има все по-малко деца, просто защото хората не желаят да имат деца. Децата, които биха били родени са абортирани или въобще не са били зачевани поради употребата на контрацептиви. Наистина, ако изчислите броя на всички абортирани деца и за момент си представите, че те бяха оцелели, то щяхте да стигнете до извода, че днес Италия нямаше да страда от такъв спад на естествения прираст. По данни от Уикипедия , през 2010 г. процентът на абортите в Италия е бил 10 на 1000 жени в детеродна възраст. Въпреки, че не съм математик, нито статистик, гледайки актуалните данни от таблицата бих казал, че се е ясно видимо, че 20 до 25% от бременностите в Италия завършват с аборт.

От казаното до тук излиза, че думите на министъра по отношение на опасността от намаляващата раждаемост могат да бъдат приети и като притеснение от последиците, които предизвиква наличието на високия процент аборти. Същото би могло да бъде казано и за контрацепцията. Статия в The Telegraph обръща внимание на това, че 40% от двойките нямат никакви деца. Освен ако тази тенденция не се промени, Италия, такава каквото ни е позната днес, ще бъде обречена.

Въпреки това, не съм статистик, но знам че тенденциите никога не се развиват така, както се очаква. Вероятно италианците не са изчезваща нация, но каквото и да е бъдещето на страната, със сигурност нейното настояще е притеснително.”

 

Автор:  Стивън Ертълт | Рим, Италия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/02/17/italy-experiencing-a-massive-baby-shortage-due-to-abortion/
Превод: Райна Стайкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации