Scroll Top

Папата пожела да даде свето причастие по време на меса за „Световния ден на младежта” на бебе, чиито родители са отказали аборт

Папа Франциск, Световен Ден на Младежта

Папа Франциск добави силно изявление в подкрепа на живота към своята меса на „Световния ден на младежта” в Рио де Жанейро, като лично пожела в последната минута едно сериозно болно дете, чиито родители са отказали да го абортират, да бъде представено на процесията по време Месата.

Според Фр. Федерико Ломбарди, прес аташе на Ватикана: „По време на последната меса на ‘Световния ден на младежта’, Папа Франциск приветства това дете по време на процесията на месата като жест на посвещаване на живота на Бога.

Фр. Ломбарди каза, че Папата първо се е срещнал с детето, което страда от аненцефалия, състояние при което бебе е родено без значителна част от мозъка си, когато е излизал от катедралата „Сан Себастиян” в Рио де Жанейро в събота. Родителите са представили бебето на папата.

Повечето бебета с аненцефалия не живеят повече от 5 минути след раждането си, въпреки че някои живеят месеци и дори години. Много от тях биват абортирани преди да се родят.

Според Фр. Ломбарди, „Родителите не искали да абортират детето си, въпреки че в този случай абортът е щял да бъде позволен от закона.”

„Родителите са пожелали да приемат този дар на живота.”

Според репортажите, три милиона души са участвали в неделната меса, заключителното събитие от пет дневните празненства за „Световния ден на младежта”, които доведоха първия в света латино-американски папа на неговия роден континент.

Според някои данни, отново около три милиона младежи са присъствали на плажа Копакабана за молитвено бдение в събота вечер, по време на което папата ги призова да се противопоставят на призивите към пари и власт.

 

Автор: Джон Ялсевац
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална статия: http://www.lifesitenews.com/news/pope-requests-baby-whose-parents-rejected-abortion-be-presented-during-offe
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации