Scroll Top

Какво да направиш, когато приятелката ти или съпругата ти иска да абортира детето ти

Бащинството започва от утробата

Не е тайна, че мъжете, подобно на жените, страдат в следствие на аборта. Основната причина за болката на мъжете е, че се чувстват изолирани, когато съпругите или приятелките им решат да направят аборт. Казват им, че нямат право на избор, че тялото не е тяхно, и изобщо не е тяхна работа. Но хората забравят, че бебето е и на мъжете.

Много пъти съм била свидетел на случаи, когато таткото на детето се опитва да спре майката, възнамеряваща да абортира. Тези татковци често се нуждаят от съвет, защото не знаят какво да правят. Не знаят дали имат законно основание или къде да заведат приятелките или съпругите си, за да чуят друго мнение, да споделят мислите си или просто да получат повече информация. Те имат нужда да научат за фактите относно аборта и развитието на бебето, защото това би им помогнало да убедят жената до себе си да промени своето решение.

Ето няколко съвета за татковци, които се надявам да помогнат. Списъскът не е изчерпателен, но все пак съдържа разнообразни идеи, които всеки мъж може да обмисли и да прецени коя би дала най-добър резултат в положението, в което се намира той. Въпреки че за жалост бащите нямат последната дума за това дали децата им да живеят или не, те все пак имат варианти за действие.

1) Каквото и да правите, изказвайте мнението си

Повечето мъже мислят, че добрият приятел или съпруг е този, който в повечето случаи си мълчи и оставя жената да владее ситуацията. Те лично може да са против аборта и дори да го кажат, а после отстъпват на заден план. Не правете така! Това дете е и ваше и в този момент Вие може да сте единственият човек, който да помогне на детето Ви да живее.

Извършването на аборт не спасява връзката, както смятат някои хора. Всъщност абортът води след себе си проблеми, които не са съществували преди, като вина, гняв и депресия, защото и двамата сте участвали в нечие убийство, в това на собственото си дете. Затова недейте да мълчите и не се отказвайте.

Грижете се за съпругата или приятелката си – помогнете й да намери необходимата подкрепа, но защитавайте и детето си. Не давайте съгласието си за аборт, нито й помагайте да го получи. Независимо какво Ви казва обществото, Вие имате право да изразите това, в което вярвате, и да го защитавате. Станете защитник на живота и действайте като истински мъж.

2) Научете фактите

Тъй като вероятно се стараете да помогнете на жената до себе си да не избира аборта, е важно да знаете за какво точно говорите. Може да й посочите някои източници, от които тя да прочете сама истината и фактите.

Момиченцето се движи в утробата; мониторът показва сърдечен ритъм 140 удара в минута. След като всмукателят на лекаря-аборционист навлиза в утробата, бебето се отдръпва назад и с отчаяни движения се опитва да избегне инструмента. Вижда се как устата му се отваря в ‘ тих вик’. Сърдечният ритъм се ускорява до 200 удара, когато усеща заплахата. То отново се опитва всячески да избегне инструмента. Всмукателят на лекаря започва да откъсва крайниците от тялото, оставя само главата в матката.Тя е твърде голяма, за да се извади цяла. Лекарят-аборционист се опитва да смачка главата с форцепса. В стремежа си да „дехуманизират” процедурата, аборционистът и анестезиологът наричат главата на бебето”номер 1”. Лекарят смачва „номер 1” с форцепса и я изважда от матката.

  • От различни организации може да намерите хубави филми, реклами и документални продукции за аборта и в помощ на бременната. Може да ги споделите със съпругата или приятелката си.

Не се срамувайте да защитавате детето си. Това е Ваш дълг!

3) Научете откъде може да получите помощ и подкрепа

Центровете в помощ на бременните имат ключова роля за това. Те могат да помогнат на жената до вас по различен начин. Могат да я насочат към медицинска помощ, да я посъветват за пренаталните витамини и за бебешките принадлежности. Могат да й дадат информация за аборта, за неговата същност и последици, както и за вътреутробното развитие на детето. Сигурно ще й дадат и безплатен запис на ултразвук, който ще й покаже, че нероденото ви дете си е истинско бебе. Ще й предложат и консултант, който да я изслуша и с когото може да поговори за положението си, някой, който ще го е грижа за нея и ще вярва в правото на живот на детето ви.

Можете да намерите център за бременни във вашия район (в САЩ) на уебсайта на Option Line’s или Pregnancy Line’s, като попълните пощенския си код. Image Clear Ultrasound или Save the Storks може би също имат подвижен видеозон във вашия район, свържете се с тях, за да разберете или ги попитайте дали не могат да дойдат при вас. (Бел. ред. За България можете да се свържете със Сдружение “Избор за живот”) От тях ще получите безплатен преглед с ултразвук и полезен консултант, с когото съпругата или приятелката Ви ще може да поговори.

Много жени предприемат аборт, когато се чувстват съкрушени или отчаяни. Важно е да разберат обаче, че абортът не решава житейските проблеми. Той не е една „проста процедура”, която веднъж направена остава в миналото. Абортът носи своите проблеми и често пъти те са много по-сложни от вече съществуващите. Помолете партньорката си да прочете реалните свидетелства на реални жени, които са правили аборт. Важно е да се запознае с тях.

Ето още такива истории :

Embrace GraceHidden Choices, и Teen Mother Choices International са три удивителни организации (бел. ред. в САЩ), които могат да помогнат на някои жени по време на бременността им. Embrace Grace имат и блог с истории на жени, избрали да запазят бебетата си или да ги дадат за осиновяване. Повече информация за България потърсете от Сдружение “Избор за живот”

4) Проверете правата си според Закона.

Вече съм писала накратко за законните права на бащите в две от моите статии :

„ Бащинството: другата жертва на войната на аборта” и „ Смятам да убия бебето ни: най-лошият кошмар на бащата.” Тъй като не мога да дам конкретен юридически съвет за даден случай, без да съм запозната с всички факти, бих посъветвала бащите да проверят възможностите за получаване на ограничителна заповед за аборт. Адвокат, поддръжник на живота, може да ви даде съвет и помощ за това, ако е необходимо. Ето какво казах на последния татко, който ме помоли за съвет.

„Като мъж може да се опиташ да я спреш да абортира по законов път. Ще бъда честна и ще ти кажа, че законът обикновено не толерира бащите, но пък винаги си струва да опиташ, така поне ще знаеш, че си направил всичко по силите си, за да спасиш детето си. Ето няколко организации, които ще ти помогнат безплатно (бел. ред. в САЩ). Свържи се с Alliance Defending Freedom, the Thomas More Law Center, the ACLJLiberty Counsel или the American Freedom Law Center и провери дали могат да издействат ограничителна заповед за аборт, или пък да ти дадат някакъв друг съвет. (Бел. ред. За България се обърнете към Сдружение “Избор за живот”)

Life Legal Defense Foundation и The Foundation for Moral Law са също добри варианти. И просто защото един адвокат ти казва ‘не’, не означава че не можеш да намериш друг, който да иска да ти помогне. В крайна сметка, законът никога няма да се промени, ако всички стоим със скръстени ръце и не правим нищо.

5) Грижете се за себе си.

Фактът, че се опитвате да спрете съпругата или приятелката си да абортира, Ви прави добър баща. Добрите татковци защитават децата си и не стоят безучастно, когато някой иска да ги убие. Но, ако въпреки че сте направили всичко по силите си, за да предотвратите аборта, партньорката Ви все пак го направи, трябва да потърсите помощ и лечение за самия Вас. (Хубаво е да разберете мнението на момичето по въпроса за аборта, преди да започнете да се срещате с нея.)

Абортите се отразяват значително и на бащите. Много центрове за бременни предлагат помощ и съвет и за мъже. Silent No More и Rachel’s Vineyard също имат възможности, от които татковците да се възползват (бел. ред. в САЩ). Вие не сте единственият, не се срамувайте да се погрижите за себе си.

От редактора:
За повече информация и реална подкрепа в България се обърнете към Сдружение “Избор за живот”.

 

Автор: Кристи Бъртън Браун
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална статия: http://www.lifesitenews.com/news/what-to-do-when-your-girlfriend-wife-wants-to-abort-your-baby
Превод: Весела Митева-Костова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации