Scroll Top

В Аржентина яростни защитници на абортите хвърляха огнени бомби срещу защитници на живота

Защитници на абортите в Аржентина

Докато защитниците на живота празнуваха, активистите в полза на аборта в Аржентина станаха агресивни в сряда вечерта (бел. ред. 8 август 2018 г.), след като Сенатът на страната отхвърли на законопроект за легализиране на абортите по желание.

Evening Standard съобщава, че след вота привържениците на абортите са хвърляли огнени бомби и стъкла по полицията и защитниците на живота насред улиците на Буенос Айрес.

В сряда сенатът отхвърли законопроекта за абортите с 38 на 31 гласа, след като долната камара на парламента го прие по-рано тази година. Този закон щеше да легализира абортите по каквато и да е причина до 14-ата седмица, както и до раждането – при ограничени обстоятелства, включително изнасилване.

Настоящият закон забранява абортирането на неродените бебета, освен в случаи на изнасилване, тежки увреждания или заплаха за живота на майката.

Според доклада, в сряда срещу четвъртък полицията е създала жива бариера, за да защити хората от протестиращите срещу абортите. Снимките показват, че активистите палят огън по протежение на бариерата и хвърлят стъклени бутилки върху нея.

Защитници на абортите в Аржентина

Още по темата:

След гласуването редица протестиращи се сблъскаха с полицията, хвърляха огнени бомби и образуваха пламтящи барикади.

Драматични изображения показват как хората хвърлят бутилки и други предмети, докато активистите срещу аборта празнуват.

Newser съобщава за хиляди, които са стояли по улиците на столицата, по време при силен дъжд и ниски температури, за да чакат изхода от гласуването.

Защитници на абортите в Аржентина

„Демонстрациите бяха до голяма степен мирни, но след гласуването малки групи протестиращи се сблъскаха с полицията, хвърляха огнени бомби и създаваха пламтящи барикади. Полицейските служители отговаряха със сълзотворен газ“, се съобщава още.

В докладите не се посочва дали има арести.

Междувременно EuroNews съобщава, че защитниците на живота са празнували с фойерверки и викове на радост извън парламента. Много от тях са носели или развявали бебешки сини шалчета, символ на борбата за правата на неродените бебета в страната, според CBC.

 

Автор: Микаиа Билгър | Буенос Айрес, Аржентина
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия:https://www.lifenews.com/2018/08/09/violent-abortion-activists-throw-firebombs-at-pro-lifers-police-after-argentina-defeats-abortion-bill/
Превод: Кристина Костадинова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации