Scroll Top

Седмица в защита на живота и против абортите за шеста година в България

Национална седмица в защита на живота - 2019

7 октомври 2019 г. Съобщение до медиите

От Сдружение “Избор за живот” отново напомнят на всички български граждани и на управляващите, че абортите погубват невинни човешки животи и че правото на живот и неговата защита трябва да бъде най-висш приоритет на всяко общество.

От 7 до 13 октомври 2019 г. (понеделник до неделя) от нестопанската организация са подготвили ежедневни събития в социалните мрежи и на публични места, където ще информират всички присъстващи и участници за необходимостта да се защитава правото на живот на неродените и да се подкрепят техните майки и семейства.

Традицията за тези седем специални дни продължава вече шест години поред, като винаги, през първата цяла седмица на месец октомври, Сдружение „Избор за живот“ и техните членове и симпатизанти се съсредоточават, както е записано в техния сайт и съгласно техния устав, „да информират обществото за ценността на човешкия живот от момента на зачатието до смъртта“ и „да помагат на уязвимите, страдащите и техните близки да не вземат фатални решения, за които по-късно биха съжалявали.“

Кулминацията на също така наречената накратко „Седмица за живота“ ще бъде в четвъртък (10 октомври) с провеждането на петия мирен „Митинг в защита на живота“ на площад „Народното събрание“ в гр. София, от 17:30 до 19:00 ч.

От „Избор за живот“ напомнят, че, според официалната статистика, всяка година в България се извършват около 25 000 аборта, а по неофициални данни, заедно с незаконните и нерегистрираните прекъсвания на бременности, общият брой аборти е с до около една трета повече. От 1956 година, откакто абортите са напълно легални в България, в страната са направени приблизително 6 000 000 (шест милиона!) аборта. Организаторите на събитието заявяват, че това е един истински „български Холокост“ – законен и поощряван от държавата, безмилостен геноцид срещу българския народ, който продължава още от времето на тоталитарния комунистически режим и до днес. Липсата на законодателни инициативи и подходящи действия за ограничаване на броя на абортите и за справяне с демографската криза в страната, води до запазване на тенденцията за бързо намаляване и дори до заличаване на българския народ.

От Сдружение „Избор за живот“ се надяват посланието им да достигне до все повече българи и гласът им да бъде чут от управляващите, за се вземат подходящи мерки.

Събития от „Седмица за живота“ по дни

  • Понеделник – 7.10.2019
    Кампания „20 факта за абортите: Мисленето е разрешено!“ (онлайн)
  • Вторник – 8.10.2019
    Тема: Движенията в защита на живота и промяната, която идва с тях (онлайн)
  • Сряда – 9.10.2019
    Какво ни казват децата за своите братчета и сестричета (онлайн)
  • Четвъртък – 10.10.2019
    Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)
  • Петък – 11.10.2019
    Писмо в защита на живота към българските институции (онлайн и изпращане)
  • Събота – 12.10.2019
    Раздаване на флаери в защита на живота (на открито в твоя град)
  • Неделя – 13.10.2019
    Събития с местни организации, общности и църкви (с присъствие на място)

Детайли за дейностите от всеки ден през седмицата можете да намерите на специалната страница на събитието в сайта на Сдружение “Избор за живот”.

За повече информация и контакти

Лице за контакт: Диляна Николова (председател на УС на СИЖ)

Телефон: 089 77 654 33 (089 PRO LIFE)

Имейл адрес: office@pro-life.bg

Уебсайт: www.pro-life.bg

Открийте ни и във Facebook и Twitter

Facebook-събитие: https://www.facebook.com/events/408248796424050/

Facebook-страница на СИЖ: https://www.facebook.com/ProLifeBG/

Twitter-акаунт на СИЖ: https://twitter.com/ProLifeBG/

Свързани публикации