Scroll Top

Алвида Кинг се разкайва за своя аборт: „Казаха ми, че това е само петънце тъкан, а аз бях млада и глупава“

Алвида Кинг

Алвида Кинг, племенница на Мартин Лутър Кинг Младшиi, продължава традицията на своето семейство като изявен защитник на човешките права.

Като един от лидерите на движението в защита на животаii, Кинг изнася речи по целия свят за това как абортите разрушават животи и семейства. Тя знае от опит от първа ръка. На младини самата Кинг е извършила аборт на две от неродените си деца.

Медията „Дъ Пайлът ъф Норд Каролина“ съобщава, че Кинг е споделила своята история на 7 септември 2017 г. на благотворително мероприятие за набиране на средства, организирано от Центъра за помощ за бременни „Лайф кеър“ в Картаген, Северна Каролина.

„Много от вас може да са чели или да са чували, че Алвида Кинг е правила аборти“, казва Кинг в своята реч. „ През 60-те и 70-те години на ХХ век съществуваше малка игричка, която се разиграваше в света. Казваха, че не знаем кога започва живота, че има само петънце тъкан. И аз някак си повярвах на това; бях млада и глупава.“

Кинг не е единствената, която е била заблудена от индустрията за аборти. Много жени са били подведени да вярват, че неродените им бебета всъщност не са живи и нямат значение. Понякога на тези жени е било обяснявано, че има само малка топка тъкан или петънце от клетки; но истината е, че от момента на зачатието неродените бебета вече са уникални, живи човешки същества. И от шестата седмица на бременността сърчицата им бият.

Кинг казва, че известният ѝ чичо е бил „много, много в защита на живота“, какъвто бил и нейният дядо. В по-ранни свои изявления Кинг описва как дядо ѝ насърчил майка ѝ да избере живот за нероденото си бебе, т.е. за самата Алвида.

Кинг насърчава хората да подкрепят организации, като „Лайф кеър“, защото те осигуряват на бременните жени и на техните бебета помощ, от която те се нуждаят отчаяно.

„Центровете за помощ на бременни осигуряват чудесни алтернативи“, казва Кинг. „Подкрепяйки център за помощ на бременни, вие реално подкрепяте цялото движение в защита на живота“.

В предишни разговори Кинг е казвала: „Постоянно говоря с жени, които се канят да направят аборт. …Често се оказва, че не е абортът това, което те действително желаят, а просто помощ, любов и подкрепа, и това е задачата на центровете за помощ на бременни.“

Днес Кинг е майка на шест деца и баба на шестима внуци. Като християнка и лидер на движението в защита на живота, тя работи със „Свещеници за живота“ и с кампанията „Без повече мълчание“, за да защитава неродените бебета и техните майки от аборт и за да помага на жени като нея да излекуват душевните рани от предишни свои аборти.

i Д-р Мартин Лутър Кинг Младши (1929-1968) е баптистки свещеник и известен общественик в американския политически живот от 60-те години на ХХ век. Кръстен е на основателя на реформацията срещу католическата църква Мартин Лутер. Играе основна роля в движението за премахване на сегрегацията и за равни граждански права на всички американци. Представител е на ненасилственото крило на движението. През 1964 г. става най-младият лауреат на Нобеловата награда за мир. Най-известната му реч е озаглавена „Имам мечта“ и е произнесена на шествието „За работни места и свобода“ през 1963 г. във Вашингтон. След убийството на Джон Кенеди споделя със съпругата си, че очаква с него да се случи същото. На 4 април 1968 г. е застрелян и убит от снайперист в гр. Мемфис, щата Тенеси. – бел. прев.

ii В обществото в САЩ с идиома “Pro-Life” се обозначава движението за противостоене на абортите. Като идиом, най-близкия по смисъл превод на български е „в защита на живота“. Движението в защита на свободното извършване на аборти се нарича “Pro-Choice” или „в защита на избора“ – бел. прев.

 

Автор: Микаиа Билгър | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2017/09/08/alveda-king-regrets-her-abortion-they-said-its-a-blob-of-tissue-and-i-was-young-and-foolish/
Превод: Димитър Стоянов за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации