Scroll Top

Джим Кавийзъл – една рядко срещаща се в Холивуд звезда, защитаваща живота

James Caviezel, Джеймс /Джим/ Кавийзъл

Джим Кавийзъл, известен с ролята си на Христос във филма „Страстите Христови” и по настоящем изпълняващ главната мъжка роля в криминалния сериал „Заподозрян”, не за пръв път се откроява със своята различна гледна точка. От откритото му изповядване на Католическата вяра до категоричните му възгледи в защита на живота, той силно се отличава от образа на типичната филмова звезда.

Личният живот на Кавийзъл е дори по-забележителен от актьорския му талант. Поемайки по „тесния път”, той и съпругата му осиновяват две китайски деца със специални нужди.

Първото им дете, Бо, идва в семейството след пет ужасни първи години живот. Имало е тумор в мозъка и е било изоставено преди да го вземат в сиропиталището. По-късно е осиновено от любящите му родители. Бо е изключително жизнено дете и е трудно човек да повярва,че само допреди няколко години се е борил да оцелее в една враждебна среда.

Второто дете на сем. Кавийзъл, Лин също е била на 5, когато са я осиновили. Тя има много общо с брат си – също е от Китай и страда от тумор в мозъка. Въпреки факта,че първоначално на семейството са предложили здраво дете, те са осъзнавали, че малкото момиче има нищожни шансове да намери родители, които наистина да го обичат, затова решават те да го осиновят.

Грижите за деца със специални нужди е предизвикателство, което много от лекарите не препоръчват и предлагат аборта като алтернатива. Но сем. Кавийзъл са пример за това, че неочакваните и несъвършени обстоятелства могат да създадат здрави и хубави семейства независимо от медицинските проблеми, нуждата от грижи и голямата любов, която трябва да дариш.

Когато запитали Джим как го е променило бащинството, той казал пред списание „Католик Дайджест”: „Въпреки,че децата ми са осиновени, чувството, което изпитвам към тях, е силно като всеки друг инстинкт. Това много ме изненада. Винаги съм мислил,че няма да мога да изпитам такава любов към осиновени деца, каквато се полага на родените от мен по плът, но истината е, че това се оказа абсолютно невярно.”

 

Автор: Лорън Енрикес | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2013/05/21/jim-caviezel-a-rare-pro-life-star-in-hollywood/
Превод: Весела Митева-Костова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации