Scroll Top

“Животът печели отново в Америка!”, каза вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс

Вицепрезедентът на САЩ Майк Пенс

На 27 януари 2017 г. вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс се обърна към множество от стотици хиляди души, дошли на похода в подкрепа на правото на живот. Той каза, че движението в подкрепа на правото на живот няма да престане да съществува докато на абортите в САЩ не бъде сложен край.

„За мен е чест да бъда първият вицепрезидент, който има привилегията да присъства на похода в защита правото на живот. Чувствам се дълбоко признателен да бъда днес тук сред вас“, каза той. „Това е добър ден. Най-добрият, който някога съм виждал при такъв поход, поради няколко причини.“

Пенс получава нестихващи овации от защитниците на правото на живот, когато заявява „Аз съм за живота и не се оправдавам заради това.“

По време на своята реч вицепрезидентът Пенс каза, че администрацията на Тръмп ще продължи да работи със защитниците на правото на живот, за да се спре финансирането на „Семейно планиране“ (Planned Parenthood), да се прекрати финансирането на абортите от данъци и да се забранят абортите в напреднал стадий от бременността (бел. ред. В САЩ в някои щати е разрешен аборт до момента преди раждането в 9 месец.)

Той отбеляза „историческият избор на президент, който подкрепя една силна Америка, една просперираща Америка и президент, за когото с гордост мога да заявя, че отстоява правото на живот – това е президентът Доналд Тръмп.“

„Президентът Тръмп ме помоли да бъда тук и да ви благодаря за вашето отношение към живота и вашето състрадание към жените и децата на Америка“, каза Пенс на събралото се множество.

„Ние сме в период на обещания. Ето затова в понеделник президентът възстанови политиката на Мексико сити, която забранява финансирането на организации, които извършват аборти“, каза Пенс. „Администрацията на Белия дом ще се бори срещу финансирането на абортите от данъци и организациите, които ги извършват.“

„Животът отново победи в Америка!“, заяви той.

Пенс призова движението в защита на правото на живот в Америка да се бори за изграждане на култура, която да уважава както неродените деца, така и бременните жени, които се намират в трудно положение, което може да ги принуди да извършат аборт.

„Обществото може да се прецени по това как се грижи за най-уязвимите – възрастните, хората с увреждания и неродените,“ каза той. “Ние няма да спрем, докато не възстановим културата на живот из цяла Америка. Нека всеки един от нас да продължи да се среща с всеки един Американец, където и да е той с любов и щедрост. Всеки човек има достойнство и стойност. Нация, която не защитава правото на живот няма да пребъде дълго.“

Отдолу е пълният текст на речта на вицепрезидента:

„Благодаря ви Карън и Шарлът, и благодаря на всички вас от името на президента Доналд Тръмп, моята жена Карън и дъщеря ми Шарлът.

Бих искал да ви приветствам всички с добре дошли на 44-ия поход в защита на правото на живот във Вашингтон, окръг Колумбия. Това е добър ден. Най-добрият, който някога съм виждал при такъв поход, поради няколко причини. За мен е чест да бъда първият вицепрезидент, които има привилегията да присъства на това историческо събитие.

Преди повече от 240 години нашите основатели са написали думи, които отекват във времето. Те са ни завещали тези очевидни истини, че всички ние сме надарени от нашия Създател с някои изконни права и това са правото на живот, правото на свобода и правото да бъдеш щастлив.

Преди 44 години Върховният съд се отвърна от тези идеали, които са неподвластни на времето.

Но днес, три поколения след това, заради всички вас и хилядите, които сте дошли с нас на походи като този из цялата страна, животът побеждава отново в Америка.

Това е очевидно не само в избора на мнозинството защитници на правото на живот в Конгреса на САЩ, но и в историческия избор на президент, който е за по-силна Америка, по-просперираща Америка и президент, за когото с гордост мога да заявя, отстоява правото на живот – президентът Доналд Тръмп.

Президентът Тръмп всъщност ме помоли да бъда днес тук сред вас. Той ме помоли да ви благодаря за подкрепата, за вашата защита на правото на живот и за вашето съчувствие към жените и децата на Америка.

Само преди една седмица на стълбите на Капитолия ние гледахме встъпването в длъжност на 45-ия президент на САЩ. Аз мога да ви кажа от непосредствен опит, че нашият президент е човек, който понася критики и е с голямо сърце. Неговата проницателност, неговата енергия и оптимизъм са безгранични и аз знам, че той ще направи Америка велика страна отново.

От първия си ден на встъпване в служба той спазва обещанията си към американския народ.

Искам да кажа, че ние там на Пенсилвания авеню 1600 (Белият дом) спазваме обещанията си.

Ето защо в понеделник президентът Тръмп възстанови политиката на защита на Мексико сити, за да предотврати финансирането с чужда помощ на организации, които подкрепят или извършват аборти навсякъде по света.

Ето защо администрацията на Белия дом ще работи с Конгреса да се прекрати финансирането от данъци на абортите и на тези, които извършват абортите и ние ще посветим тези ресурси на здравеопазването на жените из цяла Америка.

И точно затова следващата седмица президентът Доналд Тръмп ще обяви пред Върховния съд своята номинация на човека, който ще отстоява правата, дадени от Бог и съхранени в нашата Конституция в традициите на покойния и велик съдия Антонин Скалия.

Вие виждате, че живота побеждава в Америка. И днес ние празнуваме този успех, който сме постигнали с тази кауза. Аз дълго смятах, че обществото се преценява по това какви грижи полага за най-уязвимите, възрастните, немощните, хората с увреждания и неродените.

Ние достигнахме исторически момент в каузата ни в защита на живота. И ние трябва да посрещнем този момент с уважение и състрадание към всеки един американец.

Животът побеждава в Америка поради много причини. Животът побеждава заради постоянния напредък на науката, която ни показва кога той започва и ни показва все повече и повече неща всеки ден. Животът побеждава чрез щедростта на милиони приемни семейства, които отварят сърцата и домовете си за деца в нужда. Животът побеждава чрез състраданието на хората, които полагат грижи и доброволците в кризисните центрове за бременни жени и организации, основани на вярата, които оказват помощ на жените в градовете из цялата страна.

А животът побеждава и чрез тихите разговори между майки и дъщери, баби и внучки, между приятели на масата или на кафе в колежите. Истината е казана. Състраданието надмогва изгодата. А надеждата побеждава отчаянието.

С една дума животът побеждава в Америка заради всички вас.

Така че аз ви моля да настоявате. И както е писано „Нека вашата човечност бъде очевидна за всички.“ Нека това движение да бъде известно с любов, не с гняв. Нека това движение бъде известно със състрадание, не с противопоставяне. Когато става въпрос за сърцето, няма нищо по-силно от човечността.

Вярвам, че ще продължим да печелим сърцата и умовете на бъдещото поколение, ако нашите сърца се отворят първо за младите майки и техните неродени деца и ако всеки от нас направи всичко, което може, за да им помогне там, където те имат нужда от това, и да го направи със щедрост, а не да бъде осъдителен.

За да вдигнем на крака нашата страна и да възстановим културата на живота, ние трябва да продължим да бъдем движение, което прегръща всички, което се грижи за всички и показва респект към достойнството и стойността на всеки един човешки живот.

На стената на мемориала на Джеферсън са съхранени думите на третия ни президент, който преди толкова много години ни е казал, да помним, че Бог ни е дал живот и свобода.

От името на Президента на Съединените Американски Щати и моето скромно семейство ви благодаря за вашата подкрепа за правото на живот. Ние ви благодарим за обичта към жените и децата на Америка.

И бъдете сигурни, вярвайте че заедно с вас ние няма да се уморим, няма да спрем докато не възстановим културата на живот в Америка за нас и нашето потомство. Благодаря ви и Бог да ви благослови!

И Бог да благослови Съединените Американски Щати!

 

Автор: Стивън Ертелт | Вашингтон, САЩ
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2017/01/27/vp-mike-pence-to-march-for-life-after-defunding-intl-planned-parenthood-life-is-winning-again-in-america/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации