Scroll Top

Майка с бъбречно заболяване отказва аборт и дава живот на своето бебе-чудо

Грейс Анслоу забременяла по времето, когато се лекувала от последна степен на бъбречна недостатъчност. Заради здравословното и състояние шансовете да забременее били нищожни, но това все пак се случило.

Лекарите предупредили Анслоу, че бременността и може да застраши собствения и живот, както и да доведе до смъртта на детето, но деветнадесетгодишната жена решила да не прибягва до аборта, който със сигурност би убил детето и.

Лондонският „Дейли Мейл” съобщава, че през април Анслоу вече е родила Ава, здраво момиченце с тегло 2.92 кг.

Грейс, която е самотна майка и бивша служителка в хотел в Бирмингам, казва за дъщеря си:  „Тя е моето малко чудо. Винаги, когато я погледна, ми е трудно да повярвам, че двете преживяхме всичко това. Съветваха ме да абортирам, защото лекарите смятаха, че съществува висок риск от прееклампсия, която може да ме убие.

Казваха ми, че дори и да оцелея, има голяма вероятност дъщеря ми да се роди преждевременно поради същата причина. Това от своя страна би довело до усложнения в състоянието и и тя можело да не оцелее. Когато съобщих на консултантите, че съм бременна, те казаха, че това е доста неочаквано. Хората ме съветваха да не се обръщам галено към бебето и да не се привързвам към него, макар че мнозина от тях никога не са били в моето положение.”

Принудена да избира между това да рискува живота си или да даде шанс на нероденото си дете, Грейс споделя, че за нея е съществувало само едно единствено решение.

„Всичко беше много тревожно и аз самата бях доста разстроена. Трябваше да обмисля сериозно какво да предприема. Накрая се взех в ръце и реших да продължа бременността си. Вярвах, че ако всичко приключи добре, майчинството ще е най-хубавото нещо, което ми се е случвало и че детето ще придаде смисъл на живота ми.”

 

Автор: Стивън Ертълт | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2013/06/10/mom-with-kidney-failure-refuses-abortion-gives-birth-to-miracle-baby/
Превод: Весела Митева-Костова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации