Scroll Top

750 000 участваха в поход за защита на живота в Лима, Перу

Поход в защита на живота, Перу, март 2016

Струпани между високите сгради на град Лима в Перу около 750 000 про-лайф активисти и обикновени граждани излязоха на улицата на да защитят живота на бебетата в утробата. Католическият сайт за новини Aciprensa съобщава, че хората са залели улиците на града за годишния “Поход в защита на живота” в Перу. Духът на тълпата бил приповдигнат, докато хората вървели и пеели песни, за да отпразнуват започването на живота от момента на зачатието до естествената смърт.

Походът в защита на живота в Лима надмина всичките си рекорди досега на такива походи и за сега е най-големият такъв поход в цялата история на Латинска Америка. Като се има предвид, че Перу има население от около 30 милиона, броят на участващите е дори още по-впечатляващ.

Поход в защита на живота, Перу, март 2016Огромната маса от хора била още по-голяма в сравнение с тази на миналогодишния поход, която според новините наброявала около половин милион души, съобщава LifeNews.

Католическият архиепископ на Лима, кардинал Хуан Луис Киприани, говорил на струпалите се хора за даденото опрощение на жени, които са направили аборт и се помолил на Бог да защити семейството.

„Но ние не можем да кажем, че абортът е право. Абортът не е право, абортът е убийство!“, подчертава той.

Киприани казва също, че е открил кураж и надежда, когато е видял толкова много хора на похода; и той окуражава младите защитници на живота да продължават да работят за каузата.

Измежду хората е имало и католици и протестанти, млади и стари и хора с увреждания, гласи докладът.

Много политици и кандидати за народни представители също участваха в събитието и увериха хората в тяхната отговорност при защитата на човешкия живот от началото до края. Събитието беше главно празник на изцяло подкрепящата живота Южно Американска нация. Неродените деца са защитени в Перу от момента на тяхното зачатие и абортът е незаконен. Перуанците са отхвърлили продължаващия натиск от активистите на защита на абортите да променят своите закони, които защитават живота.

През ноември защитниците на закона в Перу са отхвърлили законопроект, който е щял да позволи аборт на бебета, заченати при изнасилване, съобщава LifeNews.

 

Автор: Макаиа Билгър | Неапол Италия
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2016/03/15/amazing-750000-pro-life-people-march-for-life-in-lima-peru/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

 

Свързани публикации