Scroll Top

Национална седмица в защита на живота – 2016

Седмица в защита на живота 2016

Сдружение „Избор за живот“ организира за трета поредна година „Национална седмица в защита на живота“, която ще се състои от 3 до 9 октомври 2016 г. През различните дни събитието ще включва информационни кампании в Интернет, дейности на открито и закрито, сред които и за втори път „Митинг в защита на живота“ на площад „Народното събрание“ в гр. София.

Седмица в защита на живота 2016

Според организаторите от нестопанската организация, целта и тази година е по мирен начин да се изрази загриженост и да бъдат поставени отново конкретни искания към институциите. Още веднъж ще бъдат изнесени фактите за огромния брой аборти в България и липсата на достатъчно адекватни мерки от страна на българските граждани и държавата по въпросите за защитата на неродените и преждевременно родените деца и за подкрепата на техните майки и семейства, а също така и за липсата на подходящо отношение и равно приемане на децата и възрастните с увреждания, неизлечимо болните и тези, които искат да изживеят, макар и в затруднение, но достойно, остатъка от живота си.

Дейности по време на събитието

Понеделник – 03.10.2016
Онлайн кампания „Ако цениш човешкия живот…“ на Facebook страницата на Сдружение „Избор за живот“

Вторник – 04.10.2016
Разпространение на публикацията „60 години легални аборти в България, 6 000 000 изгубени живота“ в социалните мрежи и към всички традиционни медии

Сряда – 05.10.2016
Онлайн кампания “Сподели мнение за абортите във Facebook и защити живота“ на Facebook страницата на Сдружение „Избор за живот“

Четвъртък – 06.10.2016
Митинг в защита на живота пред Парламента на пл. „Народно събрание“ в гр. София от 18:30 ч.

Петък – 07.10.2016
Представяне на отворено писмо в защита на живота към българските институции, разпространение и подписване онлайн

Събота – 08.10.2016
Предизвикателство „Срещни се с някого и сподели за живота!“

Неделя – 09.10.2016
Събития в местни общности и църкви, които следят и споделят целите на събитието

Допълнителна информация

Още детайлна информация за събитието Национална седмица в защита на живота – 2016 може да се намери в сайта на Сдружение „Избор за живот“, а актуални новини за всички дейности може да се открият на страницата на сдружението във Facebook.

Свързани публикации