Scroll Top

Стотици хиляди защитници на живота участваха в поход, тъжейки за 57-те милиона аборта в САЩ

Поход за живота 2015

А вие не чухте нищо по новините и не прочетохте във вестниците за това, нали? Почти всички масови медии в САЩ и Европа (и всички в България) всяка година игнорират събитието в защита на живота, което се провежда във Вашингтон. И няма нищо случайно в това…

Стотици хиляди защитници на живота се включиха в ежегодния поход за живот във Вашингтон (и отделно в други големи американски градове), без да обръщат внимание на ниските температури, за да се борят за правото на живот на неродените деца. Докато някои оплакваха и тъжаха за 42-те години от легализацията на абортите, други бяха обнадеждени, говорейки, че евентуално решението би могло да бъде отменено.

Решението по делото „Роу срещу Уейд”, произнесено на 22 януари 1973 г. преобърнало законите за защита на живота, даващи защита за неродени деца в повечето щати в страната, като узаконило абортите и им дало право да бъдат практически неограничени. Почти 58 милиона неродени са били умъртвени чрез аборт от тогава.

Гласуване показва, че мнозинството от американците са привърженици на  защитниците на живот и малцина са съгласни с изказването на Обама, който смята, че абортите трябва да бъдат законни. Папа Франциск написа tweet, в който се моли за демонстрантите.

Присъствието на все повече младежи и гимназисти, включили се в тазгодишната демонстрация, както и в демонстрациите през предишните години, е впечатлило организаторите и е още една причина за защитниците на живота да бъдат оптимистично настроени.

Lifenews е събрал десетки снимки на защитниците на живот, присъствали на този “Поход за живот”. По-долу може да видите снимки на хората, празнуващи живота и тези, оплакващи решението по делото „Ро срещу Уейд“.

Коментар на Сдружение “Избор за живот”:
И двете жени, участвали в делото “Роу срещу Уейд” през 1973 г. днес са активни защитнички на живота и настояват за обявяването на абортите за нелегални и прекратяване на подкрепата за тях от страна на цялото общество. Можете да прочетете още и в статията за събитието в Washington Times: http://www.washingtontimes.com/news/2015/jan/22/christy-stutzman-pro-life-generation/

Поход за живота 2015

Поход за живота 2015

Поход за живота 2015

Поход за живота 2015

Поход за живота 2015

Поход за живота 2015

 Поход за живота 2015

Поход за живота 2015

Поход за живота 2015

 

Автор: Стивън Ертълт | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/01/22/hundreds-of-thousands-of-pro-lifers-march-for-life-mourn-57-million-abortions/
Превод: Райна Стайкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации