Scroll Top

10 цитата на лекари извършващи аборти

Абортът спира биещо сърце

Някога част от Хипократовата клетва е била фразата „Няма да дам на жена песар, за да умъртвя плода”. Тя, разбира се, е премахната за удобство.

От сайтът liveactionnews.org публикуваха автентични цитати на лекари-гинеколози. Те разкриват техните смесени чувства заради противоречието в това, че са станали лекари, за да спасяват животи, а в крайна сметка, ги прекъсват в най-ранен етап. Някои от лекарите са прекратили тази си практика, заради вътрешни терзания, а други все още я извършват.

Ето и десетте цитата:

„Не позволявахме на жените да видят видеозона, защото знаехме, че ако видят образа или чуят туптенето на сърцето, няма да искат или да могат да го направят.” – Д-р Рандал, вече не извършва аборти

„Дори и днес се чувствам странно заради това. Като лекар ме бяха учили да пазя живота, а се оказа така, че го прекъсвах.” Д-р Бенджамин Калиш, прави аборти.

„Беше шизофренично. В една стая убеждаваш пациентка, че слабата аритмия в сърдечния тон не е проблем и че ще има хубаво, здраво бебе. А после, в другата стая, убеждаваш друга жена, която току що е направила аборт със солева инжекция, че слабата аритмия в сърдечния тон е нещо хубаво – ритъмът е вече нередовен, няма за какво да се тревожи, тя няма да има живо бебе.” Д-р Джон Шенз, прави аборти.

„Когато сложиш солевата инжекция няма начин да не видиш, че вътре в матката става нещо. Това не е от течността от инжекцията. Това е плодът, който е погълнал от концентрираната киселина и рита в конвулсии. Това е фатална травма за него… Някой обаче трябва да го направи за съжаление, ние сме екзекуторите”. Д-р Джон Шенз, извършва аборти

„Да кажеш на тези жени, че плодът може да чувства болка е да добавиш още един товар върху тях. Те вече изпитват истинска болка. Те не са стигнали до това решение лесно. Да поставяш още една бариера пред тях е нечестно.” Дейв Турок, защитник на абортите.

„За това мразя прекалената употреба на форцепса – реже. Има два типа лекари, които казват, че никога не са перфорирали матка – едните лъжат, а другите не правят аборти.” Анонимен цитат

„В един момент вече не можех да гледам малките телца.” Д-р Бевърли Макмилиан, вече не извършва аборти

„Във всяка пациентка, която съм имала съм виждала тъга. До 1995 година пациентките ми са били около 20 000. Тъгата личи по факта, че съм виждала всяка една от тях да плаче по някое време преди или след процедурата или прегледа. Този процес на тъга може да трае от няколко дни до няколко години…” Д-р Сюзън Попема, прави аборти

„Когато при мен дойде за аборт жена след 20-тата седмица, честно, това си е дете за мен, няма как да не видя потенциала за живот. От друга страна, има друг въпрос, който е по-важен и това е „Кой притежава това дете?  Мисля, че отговорът е – майката.” Д-р Джеймс Макмеън, прави аборти.

„Знаем, че е убийство, но държавата позволява убийството, при дадени обстоятелства,” Д-р Невил Сендър, прави аборти.

 

Автор: Лорън Енрикез
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална статия: http://www.lifesitenews.com/news/10-surprising-quotes-from-abortionists
Превод: Ваня Славчева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации