Scroll Top

Майката на известния футболист Кристиано Роналдо е правила опит да го абортира, но той оцелял

Кристиано Роналдо

Нова биография за обичаната футболна звезда Кристиано Роналдо разкрива, че той едва не загубил живота си, още преди да се роди.

Неспокойният спортист произхожда от доста проблемно семейство, съобщава английският всекидневник „The Guardian”. Бащата на Кристиано бил алкохолик и ветеран, емоционално обременен от преживяванията си по време на войната, а майка му, Долорес, нарича себе си „жертва” на съпруга си, се съобщава в репортажа.

Когато Долорес научила, че е бременна, поискала съвет от свой съсед. Тъй като абортът бил нелегален в цяла Португалия, съседът, по думите на майката, ѝ предложил да пие преварена черна бира, за да убие нероденото си дете, продължава докладът.

„Той бе нежелано дете”, разказала Долорес пред биографа Гилем Балаг.

В доклада се твърди и че домашната процедура с цел аборт не проработила и в момента майката на Кристиано е щастлива, че се е получило така. Тя родила сина си през февруари 1985 г.

Отец Александър Люси-Смит, пишещ за вестник „Catholic Herald”, обяснява, че законите на Португалия, които защитават живота, са спасили и този на звездата спортист.

„Навярно на това законово ограничение се дължи спасението на живота на Роналдо”, пише Люси-Смит. „ В наши дни една жена на мястото на г-жа Роналдо вероятно би получила съдействие от лекар за аборта, без да ѝ бъдат задавани никакви въпроси. За щастие на Роналдо и на футболните фенове по целия свят това не е било така през 1984 г. Заключението е ясно: ограничаващите закони във връзка с аборта спасяват животи.”

 

Автор: Макаиа Билгър  | Лисабон, Португалия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/11/09/famous-soccer-player-cristiano-ronaldos-mother-tried-to-abort-him-but-he-survived/
Превод: Невена Петкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации