Scroll Top

Двойка решава да задържи бебе, оцеляло след опит за аборт

Скинър и Хънт

Смутена млада британска двойка решава да задържи бебето си – момиче, след като то оцелява при опит за аборт.

Шанън Скинър (на 19 г.) разказва, че тя и нейният приятел Антъни Хънт (24 г.) имали връзка. Тя преживявала следродилна депресия след раждането на тяхната дъщеря Ласи, която тогава била на 4 месеца.

Когато Шанън разбрала, че е отново бременна в осмата седмица,  те решили да направят химичен аборт в Marie Stopes International (международна организация, която подкрепя, насърчава и извършва аборти на жени, които желаят това) в град Стоук Гифърд, Англия на 20 септември. На Шанън бил поставен също хормонален контрацептивен имплант в ръката, но продължавала да има сутрешното гадене и чувството за бебе, мърдащо в утробата ѝ. Домашният тест за бременност се оказал положителен.

Лекарите казали, че тези странични ефекти са често срещани след аборт. След три месеца, през които симптомите за бременност продължили, Шанън Скинър настояла за преглед. На 20 декември нов тест за бременност потвърдил нейните подозрения – двата медикамента, предизвикващи аборт, които ѝ били приложили се били провалили и тя все още била бременна.

Скинър едва била преодоляла мъката от това, че е абортирала собственото си дете и открила, че има втори шанс да му даде живот.

„Скърбях за това бебе и едва се бяхме съвзели след аборта”, разказва тя. „Аз бях един от тези хора, които са против абортите и ги ненавиждах.”

От болницата казват, че 3%-4% от абортите с хапчета са неуспешни. „Ние обсъждаме това с всяка жена да обмисли и я съветваме по отношение на необходимите последващи действия , наблюдение и вероятност от по-нататъшна обработка, ако е необходимо.” се казва в изявление.

Съгласно правото на Обединеното кралство, бременната в 20-та седмица Скинър, все още имала четири седмици да реши дали да направи аборт. Но след като ултразвукът им дал възможност да видят тяхната дъщеричка, родителите променили решението си и запазили живота ѝ.

„Ние вече решихме да запазим бебето, тъй като чувствахме, че не е редно да се прави аборт на този етап”, споделя Скинър. „Тя очевидно е малък боец и не искахме да ѝ причиняваме повече вреда. Когато направих аборт не го чувствах така, както го чувствам сега”, казва Шанън. „Видяхме я и сърцето ѝ биеше.” (Бел. ред. Сърдечният пулс на зародиша, започва по-рано отколкото повечето хора си мислят, въпреки че не се чува – около 21 ден от зачеването.)

За вестник Brostol Post Скинър казала, че се тревожи за безопасността на детето. „Медикаментите, които са използвани, могат да доведат до аномалии и до сега, по средата на бременността ми, не съм под медицинско наблюдение”, споделила Шанън. Въпреки, че ултразвукът показвал, че бебето е напълно здраво Скинър казала: „Няма гаранции как ще продължи”, докато на 7 Май родила бебето. Тя била решила да остави бебето да живее, каквото и да става.

Не всички имат щастието и шанса като Шанън Скинър и Антъри Хънт да размислят. „Случаи като този са малко и редки, но разбира се това не прави ситуацията маловажна и е добре всеки да обърне внимание”, казват от Marie Stopes International.

 

Автор: Бен Джонсън | Бристол, Великобритания
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifesitenews.com/news/couple-decides-to-keep-baby-after-she-survives-first-abortion-attempt
Превод: Бисерка Трифонова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации