Scroll Top

Сърцераздирателни снимки на съпружеска двойка и тяхната мъртвородена дъщеря видени от милиони

Монро Фейт

По-рано тази година, Ричард и Емили Стенли влязоха в заглавията на много издания, след като споделиха снимки във Facebook на мъртвородената им дъщеря.

Kакто LifeNews преди време съобщи, семейство Стенли имали снимки, направени от професионалния фотограф Линдзи Натцик-Вилаторо. Те искали по някакъв начин да покажат на тяхното семейство колко е красиво бебето им, въпреки че момиченцето вече било умряло, преди да се роди. Сега тази двойка сподели повече за тяхната дъщеря чрез новинарска радиостанция в Калифорния.

Според CBS Лос Анджелис, Монро Фейт е мъртвородена на 26 юли и снимките са направени веднага след раждането ѝ. Емили казва: “Аз просто молех Господ да ни я върне, да чуя плача ѝ. Тя имаше червена коса , точно като моя. А нослето беше го взела от таткото.”

Монро ФейтНямало никакви признаци на усложнения по време на бременността на Емили, освен това тя вече била родила здрав син преди пет години. Майката била особено развълнувана по време на тази бременност, защото това щяло да бъде първото ѝ дете от съпруга ѝ Ричард. Емили казва: “Бях толкова развълнувана, толкова дълго чаках, за да видя красивото ѝ личице. ”

Въпреки това, на 25 юли двойката получила ужасна новина. Монро била починала и медицинските сестри им казали, че не могат да чуят тоновете на сърцето. Емили разказва: “…при мен влезе ултразвуков специалист и каза, че пъпната връв, която се вижда е само около 5 см и всичко останало е увито около лицето ѝ.”

Колкото и трагично да било, на Емили ѝ казали, че трябва да дойде на следващия ден, за да се освободи от плода чрез цезарово сечение. Ричард разказва: “Аз просто си седях в колата в продължение на час и половина и плачех. Не можех да повярвам на това , което се случва. Единственото нещо, което исках да направя, беше да я прегърна и да не я пускам.”
Фотографката обяснява как изглеждала Монро след като я донесли на Емили. Натцик-Вилаторо казва: “Ако на вас не бяха казали, че това дете е починало, в никакъв случай не бихте познали, че е така. Тя не е единственото бебе, с което се е случило това”. Тя е права. Американската асоциация по бременност пише на своя уебсайт, че 1 на 160 раждания завършва с раждане на мъртво дете.

Затова двойката и фотографът публикували снимките на Монро онлайн. Натцик-Вилаторо разказва: “Това се случва на хиляди хора. Всеки месец. Раждане на мъртво дете…. Аз наистина исках да променя стигмата на цялата тази тайна политика, да не се говори повече за това.”

От август, над един милион души са гледали снимките; и Емили и Ричард твърдят, че фактът, че толкова много хора са били положително настроени, бил неочаквана благословия на фона на тяхната трагедия. Емили заключава: “Ние първоначално го направихме само за себе си, за да имаме снимки на дъщеря ни, но решихме да ги споделим със света. Не получихме нищо друго освен любов и подкрепа и това е наистина е благословение. ”

Монро Фейт

 

Автор: Сара Загорски
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2014/11/05/couples-heartbreaking-photos-of-their-stillborn-daughter-seen-by-millions/
Превод: Светлана Кузягина за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации