Scroll Top

Сърцето на бебето в майката започва да бие още на 16-ия ден от зачеването?

3D ултразвук на бебе

От десетилетия защитниците на живота използват факта, че сърцето на нероденото бебе бие, за да покажат колко е ценен живота.

Преди много години учените са установили фактът, че сърцето на нероденото бебе започва да бие около четвъртата седмица или на 21-вия ден след оплождането – обикновено още преди жената да знае, че е бременна. Много от източниците, които показват развитието на плода, съобщават това, докато други смятат, че сърцето започва да бие още на 18-ия ден.

Ново проучване, извършено от университета в Оксфорд, сочи че сърцето на нероденото може да започва да бие дори по-рано, както съобщава Дейли Мейл. Изследване, проведено от Британската сърдечна фондация, разкрива, че сърцето на нероденото бебе може да започне да бие дори още по-рано – на 16-ия ден след зачеването.

Професор Пол Райли, ръководител на проучването, казва, че те са се опитвали да разберат как се развива сърцето и какво причинява сърдечните проблеми, които се появяват преди раждането. Той казва, че откриването на факта кога сърцето започва да бие за първи път и какви проблеми могат да произтекат при развитието на сърцето, им помага много да предотвратят възможни сърдечни проблеми по време на бременността. “Ние също се надяваме , че това ново проучване ще помогне да разберем как биенето на новите сърдечни мускулни клетки може да се използва при възстановяване на сърдечния мускул при инфаркт.“

Ето какво се казва още:

Те са показали по-ранно биене на сърцето при ембрионите на мишки, а ако това се екстраполира към човешкото сърце, се предполага, че то започва да бие още на 16-ия ден от зачеването.

В проучването, публикувано в научния журнал eLife, изследователите проучват развиващото се сърце на мишка и откриват, че сърдечният мускул започва да се свива веднага щом се образува така нареченият “сърдечен полумесец” – ранен етап от развитието на сърцето.

При мишките това предсърдие се образува на 7,5 дни след зачеването, което е равно на 16-ия ден при човешкия ембрион.

Изследователите смятат, че в крайна сметка ще могат да използват своите открития, за да помогнат при лечението и предотвратяването на сърдечни проблеми при неродените бебета.

Тези доказателства противоречат на това, което се казва на жените в кабинетите за извършване на аборти. В най-ранния етап от своето развитие, неродените бебета имат биещо сърце и собствена кръв, често различна група от тази на майките им.

В осмата седмица обикновено лекарите могат да засекат сърдечен ритъм при ултразвуков преглед. Много майки имат възможността да чуят сърцето на тяхното бебе на този ранен етап от развитието му.

Въпреки това индустрията с абортите гори от желание да скрие тази информация от майките. Повечето аборти се извършват точно около осмата седмица и много жени съобщават, че всъщност тяхното бебе не е бебе в този момент, а само кълбо тъкани.

Въпреки това благодарение на модерната технология тези удивителни подробности са все по достъпни за жените и обществеността. Все повече и повече нови подробности се разкриват за неродените бебета всяка година и става все по-трудно да се твърди, че те не са ценни човешки същества, които заслужават да живеят.

 

Автор: Микаиа Билгър | Вашингтон, САЩ
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2016/10/11/amazing-new-research-shows-unborn-babys-hard-begins-to-beat-at-16-days/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации