Scroll Top

Интернет сензацията със Синдром на Даун, Ноа, е батко!

Ноа вече е батко!

Екипът на LifeNews.com е фен на Ноа и баща му (Рик Смит), откакто той създаде своя уеб сайт преди няколко години. Скоро след като Ноа се ражда със Синдром на Даун, Рик, „организатор на идеи” и „разказвач на истории”, разбира, че 92% от неродените бебета с установено заболяване от Синдрома на Даун, биват абортирани.

След като научава тази съкрушителна вест, Рик решава да използва силата на Интернет и своята страст на разказвач за нещо добро.

Много хора правеха лагери и крещяха по влизащите в клиниките за аборт, но това не ми изглеждаше най-добрия начин, по който да промениш мисленето на другите. Затова реших да подходя по-творчески. Всеки ден с телефона си правех 60 секундно видео на Ноа и го качвах на сайта си. Озаглавих го „Онлайн разказ за живота на сина ми.” Исках да покажа на света какво е да отглеждаш дете със Синдрома на Даун. Знаех, че много от родителите, които научават за това заболяване на децата си, се притесняват и страхуват, защото не знаят нищо за него. Непознатото е нещо, от което хората много се боят.

Реших, че след като запозная целия свят със сина си, има вероятност да хвърля светлина върху част от неизвестното. Така ще помогна на другите да разберат, че Синдромът на Даун не е нещо кой знае какво. Семейството ни е съвсем нормално. Не сме седнали да се окайваме. Напротив, радваме се и почитаме живота такъв, какъвто Бог го е сътворил за Ноа. Когато на мястото на непознатото покажеш истината, тя помага на хората да пристъпят напред с надежда. А това, на което ние се надяваме, в резултат на нашия уеб сайт повече бебета да бъдат износени до термина.”

Ноа и семейството му

И сайтът наистина постига целта си.

Ноа стана Интернет звезда, за която говорят много местни и национални новинарски колони в САЩ, които достигат до милиони души, а също чрез сайта, Facebook, Twitter, Google Plus и други канали на социалните мрежи.

В едно скорошно изявление, озаглавено: „Важно: Ноа е батко!”, Рик съобщи за очакваното в семейството второ дете. Два дни след тази вест, тя бе харесана от 4 000 души във Facebook и получи многобройни коментари. Голям брой от коментаторите обърнаха внимание на начина, по който Рик е съобщил новината. Вместо традиционното: „Ноа ще става батко”, той написал „Ноа е батко”. Тази малка особеност в изказа е показател за това, че Рик цени човешкото начало и е убеден в това, че животът започва в мига на зачеването. По-нататък в съобщението Рик казва, че иска да представи новото попълнение в семейството, което е на 9 седмици, чрез ултразвуков запис и снимка на биещото му сърчице. След като отправил апел към читателите да послушат сърдечния ритъм, Рик споделя: „Нямам представа как някой може да слуша това и все още да мисли, че 1) Малкото бебе, развиващо се в утробата на жена ми, не е човешко същество. 2) Да е убеден, че Бог не съществува.”

В съобщението си Рик обявява и решението на семейството да не правят пренатални изследвания.

Когато жена ми беше бременна с Ноа, не сме правили тестове, сега също нямаме такива намерения. Не съм против пренаталния скрининг, ако той помага на родителя да се подготви за евентуалната предстояща изненада, но не съм съгласен с използването му за определяне дали едно дете да бъде родено или не. (Знаехте ли, че майчината утроба е най-враждебната среда за бебе със Синдрома на Даун?)”

Бащата на Ноа има широка платформа и е окуражаващо да видим как той използва влиянието и технологиите, които има, за да изрази смело позицията си, че всеки живот има стойност. Благодарим ти Рик за любовта, която изпитваш към сина си и семейството си, и за това, че изтъкваш неприкосновеността на живота.

Екипът на LifeNews.com иска да отправи специални поздрави към Рик, семейството му и към Ноа, за това, че е по-голям брат! Той ще бъде страхотен батко. Ще се радваме да се запознаем и с новия член на семейството.

Ако все още не познавате таткото на Ноа, ви съветваме да проследите съвместните им преживявания на техния блог, Фейсбук или Туитър. Намерете време да изгледате и Онлайн разказ за живота на сина ми

 

Автор: Стивън Ертълт | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2013/08/09/internet-sensation-noah-is-a-big-brother/
Превод: Весела Митева-Костова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации