Scroll Top

Толкова малко недоносено бебе – животът му е чудо. Вижте!

Моли Перин

Недоносено бебе чудо било толкова малко, че венчалният пръстен на баща му можел да обгърне ръчичката му.

Моли Перин се родила в Англия три месеца по-рано от очакваното в клиниката за жени и деца в град Хъл, графство Йоркшир. През месец април Стефани Перин се сдобила с Моли чрез спешно Цезарово сечение, след като ѝ открили диагноза вътрематочно забавяне на растежа, представляващо увреждане на плацентата.

Бащата на Моли, Джеймс, описва увреждането на дъщеря си по следния начин: „Плацентата не функционираше както трябва и освен това бе налице аномалия на пъпната връв, спираща растежа на бебето, защото то не получаваше хранителните вещества, от които се нуждаеше. Седмица след седмица то се смаляваше.”

Интернет изданието The Mirror Online съобщава, че лекарите казали на майката и бащата на Моли да бъдат готови за най-лошото, тъй като най-вероятно дъщеря им щяла да живее след раждането си едва няколко седмици. Но дребното бебе се преборило и родителите му го взели в ръце за пръв път щом навършило 25 дни. Джеймс обяснява: „При първия ни преглед лекарите ни казаха да очакваме, че ще ѝ се радваме за около три седмици. Щом чухме това, и двамата се сринахме. Имахме толкова много въпроси. Беше ужасяващо, но хората наистина се грижеха за нас, бяхме като семейство.

Моли била толкова малка при раждането си, че Джеймс успял да приплъзне венчалната си халка около ръката ѝ, но сега родителите на момиченцето ще получат възможността да го отведат вкъщи след седемнадесет седмици престой в болницата. „Не мога да повярвам, че най-накрая дойде моментът, в който ще вземем Моли с нас вкъщи. След седмици наред, през които виждахме как родителите идват и си заминават със собствените си бебета, ето че най-сетне дойде време и ние да отведем мъничето си вкъщи. Радостта и облекчението, които изпитваме, са просто чудесни, нямаме търпение най-накрая да бъдем семейство. Невероятно специално е да можем да заявим, че получаваме възможността да вземем Моли вкъщи”, обяснява Джеймс.

В момента Моли тежи 2.551 кг. и родителите ѝ вярват, че тя е бебе-чудо.

В заключение Джейс добавя: „Ще е такова облекчение да я отведем вкъщи. Това бе най-трудната част: да се прибираме у дома и да не вземаме дъщеричката си заедно с нас. Да наблюдаваме как всички останали родители влизат, вземат бебето си и получават възможността да го отведат вкъщи – това бе покъртително. Но фактът, че знаехме, че скоро ще успеем да го направим, бе огромно облекчение. Той просто показваше, че всичко необичайно може да бъде преодоляно и че чудеса се случват.

Но Моли е само едно от чудесата на живота

В САЩ, в друг случай, едно момченце на име Тревор се родило в двадесет и третата седмица от бременността, тежало само 0.623 кг. и било толкова малко, че баща му, Бу Фрулек, можел да провре крачето му през сватбения си пръстен.

Както съобщиха по-рано от LifeNews, родителите на Тревор не са знаели дали синът им ще оцелее. Бу обяснява: „Докторът ни каза, че ще е пътуване, изпълнено с обрати. Че ще имаме и хубави, и лоши дни.”

След като оцелял, Тревор незабавно бил поставен на животоспасяваща помощ и следващата стъпка била да оперират сърцето и очите му. Майка му Бети разказва: „Минаваха час след час, минута след минута, час след час… Беше плашещо, но той приличаше на човек повече, отколкото очаквах. Просто всяко пръстче на ръцете му, на краката му, всичко беше толкова мъничко. Кожата му бе прозрачна и нежна.”

За щастие зад Тревор стоял екип от медицински работници, посветени на борбата за живота му. За жалост нещата невинаги са се случвали по този начин и някои лекари са се колебаели да лекуват бебета, родени преди двадесет и четвъртата седмица, тъй като тя се смятала за границата преди жизнеспособната възраст.

Лекарят на Тревор посочва факта, че бебета като него рядко оцеляват. Д-р Скот Мъчлър твърди: „Да наречем това чудо би било слабо казано, медицинските сестри вярваха и се молиха с всички сили. Непрекъснато се носеха викове.” Медицинска сестра от неонатологичното интензивно отделение добавя: „През много от дните си тръгвахме от тук и не знаехме дали ще го видим отново, и да открием, че той е добре, бе най-голямата награда, която бихме си пожелали.” През месец юли Тревор пристига у дома с родителите си и сега семейството чака още едно бебе.

 

Автор: Сара Загорски  | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/08/28/miracle-premature-baby-was-so-small-her-daddys-wedding-ring-fit-around-her-arm/
Превод: Невена Петкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации