Scroll Top

Жена защитава аборта на единия от близнаците си, след като лекарите казват, че това трябва да се направи, за да се спаси другия

Близнаци на ултразвук

Предполага се, че близнаците имат специална връзка, различна от всяко друго взаимоотношение – такава, която се оформя още преди раждането. Но децата на Триш Картър губят тази връзка съвсем рано, когато тя абортира един от нейните близнаци. Тази седмица Картър разказва своята история за Бостън Глоуб.

През 1993 година, когато Картър открива, че е бременна с момче и момиче, лекарите и препоръчват да абортира момичето. Картър пише:

Лекарите ни казаха, че нероденият ни син е здрав, но неговата сестра-близначка няма да може да се справи до термина, а ако се роди няма да живее повече от няколко години. Аз бях бременна в 18 седмица, когато втората амниоцинтеза показа много рядко хромозомно разстройство – тризомия 8.

Разбрах, че състоянието и може да предизвика спонтанен аборт и на двете бебета. А ако момичето се роди, то най-вероятно ще страда от множество ограничения и болести. Имаше също и безкрайни опасности и за моето здраве, ако решим да родим и двете деца. Данните бяха объркващи, непълни и съвсем неразбираеми. Нямаше лесни отговори.

Имахме 48 часа да вземем решение. Да прекратим бременността за единия близнак и да доведем до успешен край бременността с другия, който беше здрав или да доведем до успешен край бременността с увредения близнак – нашата дъщеря – една надежда, която не се подкрепяше от официалната медицинска литература.

Двадесет години по-късно Катрин пише, че тя „не може да съжалява“ за решението си да абортира близнака – момиче.

Но нейната статия показва, че тя все още има угризения за решението си. Семейството дава име на абортираната дъщеря Дора, което на гръцки означава дар, а Картър нарича Дора тяхното „изгубено дете“.

„Всеки един от нас трябва да преценява най-добре и да живее с последствията“, пише Картър, а малко по-долу казва: „Разбира се всички ние носим товара на последствията, с които трябва да се справим.“

Но Картър заключава в нейната статия, че абортът е „право“, което трябва да се даде на всяка жена. Правото да убиват техните неродени бебета.

 

Автор: Макаиа Билгър | Вашингтон, САЩ
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2015/11/03/woman-defends-aborting-twin-baby-to-save-the-other-after-doctors-said-one-would-die/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации