Scroll Top

Джаред Лето можеше да е абортиран, но е жив благодарение на самотната си майка

Джаред Лето / Jared Leto

Изглежда медиите понякога спират да атакуват защитниците на живота, особено когато животът се оказва успешна история на една знаменитост.

По време на речта си за най-добър актьор с поддържаща роля, Джаред Лето разказа историята на майка си, която се е борила, за да създаде по-добър живот за него, въпреки статуса си на отпаднала от гимназията самотна майка. От списание Таймс, за новините на АВС, медиите изказват само похвали за думите на Лето.

Лето спечели Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля за спорната му роля изобразявайки транссексуални с диагноза СПИН в “Dallas Buyers Club” на 2 март.

Когато Лето получи наградата си, той благодари първо на майка си:

„През 1971 г. в град Босиер, Луизиана е имало тинейджърка, която е била бременна с второто си дете. Тя била отпаднала от училище и самотна майка, но все пак успяла да направи своя и на децата си живот по-добър. Тя насърчавала децата си да бъдат креативни, да работят усилено и да направят нещо специално. Това момиче е майка ми и тя е тук тази вечер. Аз просто искам да кажа „Обичам те, Мамо! Благодаря ти, че ме научи да мечтая.”

Лето продължава с признателност към други, включително и брат му, които са изгубили битката със СПИН-а и към мечтателите от Украйна и Венецуела. Списание Time нарича речта на признателност „удивителна”, а медията Mashable описва думите му като „повече от перфектни”. PolicyMic я нарича „невероятна”, АВС News (чрез AP) отбелязва речта като „докосване” и дори знаменитост като американския блогър Перез Хилтън възкликва „речта му ще предизвика у вас сълзи”.

Приятно е да се видят медиите натиснали пауза за ежедневния си език и отразяване, за да празнуват живота, дори и ако е за кратко.

 

Автор: Кати Йодър | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2014/03/03/he-could-have-been-aborted-best-supporting-actor-jared-leto-thanks-single-high-school-dropout-mom/
Превод: Бисерка Трифонова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации