Scroll Top

Майка излиза от кома и вижда детето си за първи път 7 седмици след раждането

Кловина с бебето си

Когато Колвина Джоулин изпаднала в кома, когато била бременна в 23-та седмица с първото си дете. След три месеца в това състояние, британката се събудила и протегнала ръце, за да поеме детето си, знаейки инстинктивно, че нейното малко момиченце е било родено преди почти седем седмици.

Семейство Джоулин казват пред вестник Дейли Мейл, че миналия ноември, докато Колвина домакинствала, почувствала „силно главоболие” и припаднала. Откарали я до най-близката болница почти мъртва. Лекарите заявили, че незабавно трябва да бъде прехвърлена в друга болница, за да и се направи мозъчна операция, но шансовете да издържи дори и преместването били 1 на 10.

Колвина издържала преместването в болницата и операцията, но животът ѝ и този на неродената ѝ дъщеря останали в сериозна опасност.

Според Дейли Мейл:

Съпругът Мат, на 30 г., брокер на недвижими имоти, споделя: „Неврохирургът излезе, погледна ме в очите и каза: ‘Много бързо направихме операцията на Колвина и досега не съм виждал някой, който да издържи тази операция. Но тя е млада.’ Това беше най-лошият момент в живота ми, мисълта, че мога да ги изгубя и двете.”

Операцията била успешна и състоянието на Колвина се стабилизирало, въпреки че била все още в кома. Но медиците не знаели, дали ще тя ще задържи нероденото бебе.

През следващите седмици майката на Колвина, Сю Уолдър, на 56 г., забелязала, че дъщеря ѝ редовно си мръдва ръката сякаш, за да потърка корема си.

Тя казва: „Сякаш все още имаше усещането, че е бременна.”

Лекарите отстранили огромен съсирек кръв от мозъка на Колвина. И според доклада им, били разтревожени, че кръвоснабдяването към утробата ще застраши също ѝ живота на бебето.

Няколко седмици по-късно, Колвина започнала да ражда и в 29 седмица се родило момиченцето ѝ с Цезарово сечение, докато тя все още била в кома.

Бебето Мая тежало 1.5 кг и се побирало в дланта на татко си. Наложило се да ѝ се прави изкуствено дишане на два пъти, докато майка ѝ била в кома.

След седем седмици Колвина се събудила и посегнала да поеме бебето си.

Тя казва за вестника: „Знам, че звучи глупаво, но не помня някога да не съм я имала. Сякаш винаги е била там, въпреки че бях в кома, когато се е родила.”

Почти година по-късно Колвина все още се възстановява от мозъчната операция, а Мая е добре.

„Чудо е, че и двете оцеляхме,” казва Колвина.

 

Автор: Макаиа Билгър | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/11/02/mom-awakens-from-coma-to-meet-her-baby-for-the-first-time-seven-weeks-after-birth/
Превод: Петя Кушева за Сдружение „Избор за живот“

Свързани публикации