Scroll Top

Лекарят ни посъветва да абортираме Теди, защото неговите органите ще са извън тялото, но вижте го сега!

Бебе с органи, които са навън

Когато едно неродено бебе прояви признаци за по-малко от перфектното здраве, много семейства съобщават, че лекарите бързат да предложат аборт. Едно австралийско семейство било поставено в тази ситуация, когато миналата година техният нероден син бил диагностициран с рядко, но лечимо заболяване.

Daily Mail съобщава, че по време на преглед с ултразвук през дванадесетата седмица Холи и Стивън Ходжсън научили, че червата на техния нероден син растат извън тялото му.

„Рентгенологът каза, че всичко ще бъде наред, но когато отидох на преглед при моя лекар, той ми каза, че трябва да прекратя бременността, защото досега е виждал само три такива случая и при всички тях бременността е била прекратена“, казва Холи пред Kidspot.

Майката от град Бризбейн разказва, че се прибрала вкъщи и започнала да проучва състоянието на своя син – гастросхиза. Това било първото ѝ дете и тя искала да проучи съвета на доктора. Само след като направила проучване сама, тя научила, че между 90% и 95% от бебетата в това състояние оцеляват през бременността.

Ето и още от Kidspot:

„Повдига ми се и се ядосвам като погледна назад към това, което той каза.“

Холи решила да разкаже своята история, защото и други родители могат да попаднат в същата ситуация и да не разбират, че техните мъничета могат да заживеят нормален живот след като се родят с гастросхиза.

„Все още бях разстроена от това, което той ми каза, въпреки че не бях готова да прекратя бременността, защото не бях чела нищо относно това и не мислех, че е възможно. Беше глупаво да каже такова нещо.“

Когато Хели получила второ мнение, се потвърдило, че тя е взела правилното решение да задържи детето – нищо не се споменавало за прекратяване на бременността, а само за внимателно наблюдение.

Теди се родил през декември като тънкото и дебелото му черво били извън тялото му. Лекарите извършили операция и поставили органите обратно в корема му; и според доклада осем седмици след раждането родителите му го завели вкъщи.

“Теди навърши 7 месеца през август и се развива добре”, разказва майка му.

„Той е толкова щастливо момче“ – казва Ходжсън – „Непрекъснато се усмихва, смее се и писука на хора, които дори не познава – много е сладък“.

Семейство Ходжсън казват, че са изпратили на лекаря имейл със снимка на сина си.

“Той ни отговори просто с „Поздравления – радвам се, че всичко е минало.“ Той не каза, че съжалява или че ще постъпи различно следващия път.”

Преживяното от семейство Ходжсън не е рядкост. Миналия октомври, един британски журналист сподели за лекар, който нарекъл неродения му син „отвратителен“, защото имал заешка устна и го посъветвал да направят аборт. За щастие те не го послушали. Техният син си направил коригираща операция и днес е едно здраво дете.

През юни една майка от Флорида, чиято дъщеря има синдрома на Даун, разказа, че нейният лекар многократно я притискал да обмисли аборт. Повече от година след като тя родила дъщеря си, тя написала писмо на доктора си и му обяснила колко е ценна дъщеря ѝ и колко грешно е да притискаш някого да направи аборт.

Неродени деца с увреждания често биват посочвани за аборт по целия свят.

Този натиск на евгениката подтикна няколко щата в САЩ да приемат закони забраняващи тези дискриминационни аборти. Тази пролет Индиана стана вторият щат, който прие закон забраняващ абортите на база генетично заболяване, раса или пол. Северна Дакота беше първият такъв щат през 2013 г.

 

Автор: Микаиа Билгър | Вашингтон, САЩ
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2016/08/05/doctor-said-to-abort-teddy-because-his-organs-would-be-outside-his-body-but-look-at-him-now/
Превод: Надежда Димитрова за Сдружение “Избор за живот”

 

 

Свързани публикации