Scroll Top

8 причини, поради които защитниците на живота не могат да намерят общ език с поддръжниците на аборта

Защитничка на абортите

Наскоро бях говорител на една удивителна конференция на защитниците за живота в щата Вашингтон. След речта ми една жена се приближи до мен и ми каза, че наистина трябва да смекча тона на речта си. Тя каза, че е сигурна, че речта ми ще обиди някои хора и че би трябвало да намеря общ език с тези, които подкрепят аборта.

Добре, нека обмислим това.

„Общ език“ звучи добре, но когато наистина се замислите върху различията зад този „език“, ще видите, че е невъзможно да се намери такъв. Тук ще прочетете осем причини, които подкрепят твърдението, че намирането на общ език с привържениците на аборта е невъзможно:

1. Когато казвам: „Жените трябва да имат достъп до истинско здравеопазване насочено към жените“, искам да кажа, че искам жените да имат достъп до здравеопазване, което се грижи за естествената им женственост. Имам предвид, че жените трябва да имат достъп до здравеопазване, което не включва употребата на контрацептиви и аборт.

Когато някой поддръжник на аборта каже „Искам жените да имат достъп до „истинско здравеопазване насочено към жените“ те имат предвид, че смятат че жените трябва да имат лесен (както и безплатен) достъп до хапчета, за да подтиснат своята плодовитост. Те имат предвид, че вярват че отнемането на живота на неродено дете е част от здравеопазването.

2. Когато казвам: „Искам жените да имат контрол над телата си“, имам предвид че искам жените да разберат и приемат своята плодовитост. Искам жените да ценят телата си, не просто да бъдат виждани като сексуални обекти. Искам мъжете и жените да разберат достойнството зад тяхната сексуалност. Искам жените да разберат, че най-красивото нещо, което женското тяло прави е да създаде друго човешко същество.

Когато поддръжниците на аборта казват, че искат „жените да имат контрол над телата си“ това е лозунг за аборт. Те имат предвид, че жените трябва да бъдат в състояние да контролират и умъртвят отделното човешко същество растящо в тялото им. Те имат предвид, че жените трябва да мразят плодовитостта си и се виждат заробени, а в отговор на това предлагат да „поправят“ своята плодовитост чрез хапчета и други инвазивни методи за контрол на раждаемостта.

3. Когато казвам: „Искам жените да бъдат здрави“, имам предвид, че жените заслужават нещо по-добро от аборта. Иска ми се те да не прибягват до него, защото това не е безопасно за тях. Искам жените да осъзнават физическите и емоционални последици свързани с аборта.

Когато поддръжниците на аборта казват, че искат „жените да бъдат здрави“ имат предвид, че искат жените да имат неограничен достъп до услугите свързани с аборта без никакви допълнителни ограничения… дори ако тези бариери съществуват, за да предпазят жените.

4. Когато казвам: „Искам жените да избират най-доброто за себе си“, имам предвид че искам жените да правят избори, които не включват опасност от това да се наранят или да убият друго човешко същество. Искам жените да знаят, че има други избори освен аборта… избори с които могат да живеят без да съжаляват после.

Когато привърженик на аборта каже, че иска „жените да избират най-доброто за себе си“, той почти винаги мисли за аборт. Привържениците на аборта са направили опити да го представят по такъв начин, че да изглежда нормално да отнемеш живота на друго човешко същество. Те не се интересуват дали жената наистина има право на избор. Интересуват се от това жените да предприемат аборт.

5. Когато казвам: „Искам да се грижим за децата“, имам предвид че би трябвало да се грижим за всички деца… родени и неродени. Имам предвид, че всички трябва да се застъпим за децата в нашата система за приемни грижи. Имам предвид, че би трябвало да пожертваме нашите блага в името на децата и техните майки.

Когато някой подръжник на аборта каже, че иска „да се грижим за децата“ има предвид, че трябва да се грижим само за тези, които са вече родени. А това, което наистина имат предвид е, че е грижа на движението на защитниците на живота да се грижат за децата в системата за приемна грижа. Те смятат че е единствено наша грижа да осигуряваме жените и техните деца. Те имат предвид, че не са готови да пожертват собственото си благосъстояние, но че ние сме.

6. Когато казвам: „Аз съм застъпник за равни права“, имам предвид, че съм застъпник за равни права за всички хора… от момента на зачатието до естествената смърт. Искам да кажа, че вярвам еднакво в човешкото достойнство на всички хора, без значение техният принос към обществото.

Когато привържениците на аборта кажат, че „държат за равни права“ имат предвид че това е валидно само за тези, които са допринесли за обществото. Те бързат да изолират най-уязвимите между нас – неродените, възрастните и сакатите.

7. Когато казвам: „Аз съм за правото на избор“, имам предвид, че съм „за“ правото на избори, които не включват убиването на човешки същества. Имам предвид, че подкрепям жени, които правят разумни избори, преди да забременеят. Подкрепям възможността жените да могат да осиновят дете, да изберат да бъдат самотни родители, да изберат да се омъжат за бащата на тяхното дете и да го отгледат заедно, да изберат да градят кариера или да продължат обучението си след като имат дете, или да могат да помолят родителите си, или системата за социална грижа за помощ докато отглеждат децата си.

Когато поддръжниците на аборта кажат, че са „за избора“, те имат предвид само изборът за аборт.

8. Когато казвам: „Искам жените да се чувстват силни“, имам предвид, че искам жените да приемат телата си, плодовитостта си и децата си. Искам да знаят, че не трябва да избират между децата и образованието си… Не са длъжни да избират между кариерата и бебето си… Не са длъжни да избират между мъж и бебето си. Искам жените да знаят, че има стотици хора, които ще ги подкрепят в решението им да бъдат родители или да дадат детето си за осиновяване. Искам да знаят, че абортът отнема силата им. Искам да знаят че силата им не идва от отказа на една жена от нейното дете.

Когато поддръжниците на аборта казват, че искат жената да се „чувства силна“ имат предвид, че жените са твърде слаби за да завършат образованието си и да бъдат майки. Това означава, че вие трябва да изберете между това да бъдете майка или да имате успешна кариера. Те показват, че си нямат никаква представа какво е всъщност означава да бъдеш силен.

Ще кажете: „Аби, как може да казваш всичко това? Как знаеш какво имат предвид поддръжниците на аборта, казвайки тези неща?“

Ами, защото съм била и от двете страни на спора. Зная какво се крие зад тези фрази, тъй като бях поддръжник на аборта в продължение на 8 години.

Обсъждам този проблем, защото го разбирам. Виждам как хората са заслепени от думите. И честно казано, виждам как хората искат да намерят златната среда. Въпреки това, когато се замислите върху аборта, ще осъзнаете че няма златна среда. Или подкрепяте убийството на неродено дете или не. Няма нищо неясно.

Как да променим мнението на хората? Как да им помогнем да разберат, че смисълът зад нашите думи е напълно различен?

Е, ние просто споделяме истината. Ние обичаме хората. И понякога тази истина и любовта нараняват. Би трябвало да нямаме проблем с това.

Може би е време да се тревожим по-малко за споделянето на разводнена информация и да започнем да говорим истината без компромиси в името на любовта. Може би трябва да се тревожим по-малко за това да не обидим тези, които са далеч от истината. Може би трябва да се тревожим повече за това да бъдем състрадателни, любящи и за това да засеем семената на истината… Дори истината да бъде тежка.

Смятам, че е време да спрем да се извиняваме за това, че казваме истината. Никога няма да съжалявам, че споделям истината.

 

Автор: Аби Джонсън
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: https://www.lifesitenews.com/news/8-reasons-pro-lifers-can-never-find-common-ground-with-abortion-supporters
Превод: Райна Стайкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации