Scroll Top

Бебе, родено с половин сърце, навършва годинка – майка му отказала аборт

Sun, Scarlet

Докато Ребека Търнър разглеждала с любов малкото си момиченце на екрана на ултразвука, лаборантката забелязала нещо тревожно. Малката Скарлет, която 20 седмици живяла на скрито и сигурно в корема на майка си, имала опасен и животозастрашаващ сърдечен дефект. Синдромът на недоразвитата лява сърдечна част бил причината Скарлет да има само половин сърце, според вестник „Сън”.

Много жени, чиито деца получават диагноза ‘фетална аномалия’, са съветвани да изберат аборта. Лекарите често представят тази алтернатива като по-хуманния вариант от грижата за болно дете, което според тях ще страда твърде много или в крайна сметка ще умре.

Повечето майки, попаднали в това положение, са изплашени и уязвими и лесно биват убедени да абортират. Ребека обаче отказва. Тогава тя е само на 20 години, но избира да запази детето си и да полага необходимите грижи за него в бъдеще.

През юни 2012 се ражда Скарлет и няколко дни по-късно е подложена на седемчасова операция. Лекарите и поставят изкуствена тръба, която подпомага кръвотока към сърцето.

Осем месеца след това, при друга операция, хирурзите закрепят вена от врата на детето към сърцето му.Процедурата продължава цели единадесет часа и половина, но завършва с успех.

Когато Скарлет порасне, ще и предстоят още операции, които да осигурят здравината на присадената вена, но сега, вече на една година, тя е жизнена и щастлива у дома със своята изцяло посветила и се майка.

Въпреки факта,че сърцето на момичето никога няма да бъде цялостно, Ребека е сигурна, че Скарлет ще води „нормален живот”.

„Когато сега я държа в ръцете си, не мога да повярвам колко здрава и щастлива е тя”, казва Ребека. „Тя е моето бебе-чудо.”

 

Автор: Джоана Дастийл | Олдъм, област Манчестър, Англия
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifesitenews.com/news/baby-born-with-half-a-heart-turns-one-after-mother-refused-abortion
Превод: Весела Митева-Костова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации