Scroll Top

Бъдещ лекар по извършване на аборти: „Бях шокирана да видя ръка, издърпвана през вагиналния канал”

Бебе в утробата - 3D ехограф

Мъжете и жените, които обмислят да се занимават с аборти като професия, трябва да преодолеят естественото си отвращение към насилието. Те трябва да заглушат съвестта си и да са готови ежедневно да унищожават човешки живот. Ако не могат да направят това, няма да могат да извършват аборти.

Ето четири цитата, от хора преминаващи през този процес – един от лекар, една от кандидатка за директор на организацията “Семейно планиране” в САЩ и два от студенти по медицина.

1. Лекарка, която опитваше да реши дали да извършва аборти, стана свидетел на такава процедура във втория триместър и описа какво е видяла:

“Бях шокирана да видя ръка, издърпвана през вагиналния канал. Една от медицинските сестри в стаята ме изведе от стаята, когато видя, че лицето ми пребледня… Не само че беше страшен шок; накара ме сериозно да се замисля… То… не усеща болка, не мисли и няма съзнание, но всъщност, не може да се смята само за ‘тъкан’. Не мога да приема такова нещо.”

Вижда се, как тази лекарка се опитва да рационализира видяното, казвайки, че бебето не усеща болка, докато го разчленяват. И все пак тя остава смутена. Тя решава да прави само ранни аборти, такива, в които бебето още не е напълно оформерано или е толкова физически слабо и малко, че ще бъде напълно разкъсано от засмукващата машина. Тъй като при този вид аборти по-често не остават разпознаваеми части, този лекар може да убеди себе си, че абортът е само “премахване на тъкан”.

2. Сю Тейър е работила в организацията “Семейно планиране”, докато не се превърнала в защитник на живота. Тейър никога не е била ентусиазирана в подкрепата си за абортите, а и в клиниката, където работела такива не се извършвали. Но тъй като огромна част от бизнеса на “Семейно планиране” се свежда до осигуряване на аборти, все пак от Тейър се очаквало да изписва направления към клиниките за аборти. Нейните началниците настоявали тя да стане и пряк свидетел на процедурите за аборт, за да бъдат абсолютно сигурни, че Тейър е наясно с тях, преди да я направят директор.

Тейър видяла останките след аборти, извършени с вакуумна канюла през първия триместър (бел. прев. Нарича се още “Аборт по Карман”).

“Всичко от ‘съдържанието на матката’ се поставяше в прозрачна стъклена купа и след това се изследваше под светлина. В една от купите очевидно имаше три перфектно запазени малки ръчички. Попитах защо има трета ръка. ‘Близнаци’ беше отговорът ù, и тъй като това може да разстрои майката, тази информация никога не се споделяше с никоя майка.”

3. Една студентка по медицина, работеща за организацията “Семейно планиране”, каза следното след наблюдение за извършваните аборти:

“Беше шокиращо за мен да видя разпознаваеми части от тялото в отстранената тъкан, обикновено ръка или крак.”

Въпреки, че се сблъсква с реалността на абортите, тази студентка не се превърна в техен противник.

4. “Ню Йорк Таймс” публикува една история за друга студентка по медицина, Лесли Уоджик, която се опитваше да реши дали да извършва аборти. Тя е била член на организацията “Доброволни медици”, която подкрепя абортите. Студентката присъстваше на семинар, на който лекари, кандидати за специализиране за извършване на аборти, практикуваха техники по абортиране върху папая. По-късно тя получила шанс да бъде свидетел на първия си аборт:

Тя казва:

“Това определено беше ужасно. Вие можете да си представите как изглежда един плод – мънички крачета, белите дробове…. Това е много по-агресивно, отколкото си мислех. A папаята не кървеше и не крещеше.”

Въпреки, че статията във вестника се казва: “Жените го правят”, Уоджик реши да не бъде лекар, извършващ аборти.
Тези, които решат да извършват аборти, трябва да вкаменят сърцата си срещу реалността на аборта. Трима от четиримата цитирани тук лекари се оказаха в състояние да направят това. А бяха тръгнали да станат част от бизнеса с аборти.

Много от членовете на обществото щяха бъдат дълбоко смутени, ако знаеха ужасната истина за абортите. Защитниците на живота трябва да разпространяват тези и други подобни цитати надлъж и нашир.

LifeNews.com Забележка: Сара Teрзo е защитник на живота и либерал, който управлява ClinicQuotes.com – уеб сайт, посветен на разкритие на същността на индустрията за аборти. Тя е член на групи PLAGAL и Светски противници на аборти. Последвайте я в Twitter. Препечатано с разрешение на LiveActionNews.

 

Автор:  Сара Teрзo
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2014/10/24/future-abortion-doctor-seeing-an-arm-being-pulled-through-the-vaginal-canal-was-shocking/
Превод: Светлана Кузягина за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации