Scroll Top

Бебе “малко чудо” оцелява след опит на лекарите да направят аборт в 26-та седмица

Скенер на бебе в напреднала бременност

The Daily Telegraph съобщава, че момченце, което в момента е на 16 месеца и което е оцеляло след аборт в 26-тата си седмица, е в центъра на битка за попечителство във Великобритания.

Малчуганът, наричан  анонимно само „А“ е роден през август 2013 г., „когато лекарите опитали да прекратят бременност заради припадъци при майката, с предположения, че страда от менингит и енцефалопатия“ споделя Джон Бингам, редактор на социалните въпроси в ежедневника. Лекарите дали на  майката хапчета за аборт, вероятно нещо като Cytotec, което да предизвика контракции.

Но „А“, наречен „малко чудо“ от съдия Карол Аткинсън, оцелял.  Пет месеца по-късно, в навечерието на Коледа,  той е пуснат да се прибере у дома.

Подробности за оцеляването на момчето се появили, когато съдия Аткинсън, занимаваща се със семейно право в Източен Лондон, заключила  “че момчето трябва да живее със семейството на баща си, тъй  като майка му е споделила, че не е в състояние да се грижи за него.” Бащата трябва да се грижи за “A” с помощта на родителите си, а майката ще има контакт с детето.

Бингам, приключва разказа си с цитати на съдия Аткинсън. Тя заявила, че е оцеляването на момчето е „наистина доста забележително“ и че той е едно „малко чудо“. „Той е преживял травматичен старт на живота си и има значителни здравни нужди. Те ще продължат да оказват влияние и ще имат емоционално и социално въздействие върху него. Ще има нужда от родител, който да разбира и отговаря на тези широки потребности  и който да го счита за приоритет.“

LifeNews.com бележка: Дейв Андруско е редактор на Новините в National Right to Life (Национално право на живот), както и  автор и редактор на няколко книги на тема аборт. Този текст първоначално е публикуван като статия в техния сайт за новини http://www.nationalrighttolifenews.org/news. Снимка в историята е фото файл.

 

Автор: Дейв Андруско | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/01/14/little-miracle-baby-survives-abortion-doctors-attempted-at-26-weeks/
Превод: Райна Стайкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации