Scroll Top

Майка взела хапче за аборт, след като лекарите казали, че бебето ѝ е умряло; два дни по-късно чула сърдечни тонове

Андрю и Катрин

През 2014 г. Андрю и Катрин разбрали, че очакват второто си дете. Те се развълнували, защото искали техният син Томас да си има малка сестричка. Обаче, когато отишли за рутинен ултразвуков преглед в Салфорд Роял Хоспитал, лаборантът не могъл да улови сърдечен ритъм и били посъветвани да направят аборт.

Тя обяснява: „Аз чаках дълго, за да видя бебето на екрана. Не очаквах лоши новини. Така че бях шокирана, когато ми казаха, че няма сърдечен ритъм. Избухнах в сълзи.“ За нещастие докторите на Катрин вече ѝ били казали, че бебето ѝ вече е започнало да се разлага и че има три възможности – да направи аборт, да изчака бебето да пометне естествено или да вземе хапче, за да предизвика раждане.

Катрин казала: “Да кажа, че това е съсипало моята бременност би било недостатъчно. Нашето малко момиченце е много желано и ние сме изключително обезпокоени, че то няма да се роди здраво. Не можем да разберем как лекарите можаха да допуснат такава голяма грешка.“

За съжаление, Катрин решила да вземе първата доза от смъртоносното RU-486, използвано при схема за аборти, което съдържа мифепристон и блокира хормона прогестерон. В къщи Катрин получила обилно кървене и два дни по-късно неохотно отишла в болницата за последната доза хапче за аборт. Но преди да вземе мизопростол в болницата ѝ направили друго изследване, за да се уверят , че мифепристона е подействал и засекли сърдечните тонове на бебето.

Катрин казва: “След като направи изследването, жената изглеждаше угрижена. Тя излезе и се върна с колега. След като показа нещо на екрана колегата кимна и излезе. Тогава жената се обърна към мен и каза, че е открила сърдечни тонове и смята, че съм бременна в седма седмица. Аз бях учудена и вън от себе си от радост. Но секунди по-късно аз изпаднах в шок, защото започнах да се притеснявам как лекарството би могло да навреди на моето бебе.“

„Дойде консултант и каза, че това е наше решение, но тъй като хапчето може да е навредило на плода, все още имаме възможност да продължим с аборта. Все пак нямаше начин, след като видях сърцето на моето бебе да бие на екрана. Аз реших да продължа с бременността“, добавя Катрин.

За да влошат нещата още повече лекарите казват на двойката, че кървенето, което Катрин е получила може да се е дължало на помятането на възможен близнак, който е бил убит при аборта. Катрин казва “Тъй като имах обилно кървене, аз разбрах, че може би съм била бременна с близнаци и всъщност съм пометнала единия. Това е много разочароващо. Никой не знае със сигурност, но е съкрушително да мисля, че съм загубила бебето си. А аз съм ужасена откакто разбрах, че ще изгубя бебето, което нося.“

Тя заключава: „Иска ми се да бях помолила за друго изследване, особено след като нямах друг знак, че нещо не е наред с бременността. Лекарите обясняват, че лекарството може да бъде причина за увреждания при раждането. Някои от тези увреждания могат да не се забележат веднага и ще се разберат заедно с растежа на нашата дъщеря. Но няма никакви проучвания по тези въпроси. Увериха ме, че тя расте както се очаква и сега се чувствам по щастлива и мога да усетя как ме рита. Озовахме се в една кошмарна ситуация, която можеше да бъде избегната. Надяваме се това да получи гласност, за да не може никой вече да страда като нас.”

Слава Богу, Националната здравна служба започнала разследване на случая. Изпълнителният директор на Салфорд Роял Хоспитъл каза: „Ние отново се извиняваме на Мисис Урегил за грешката и шока, които сме ѝ причинили. Веднага започнахме разследване, за да разберем как се е случило това и как може да го предотвратим да се случи отново.”

 

Автор: Стивън Ертълт  | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/07/09/mom-took-abortion-pill-after-doctors-said-her-baby-died-two-days-later-she-heard-a-heartbeat/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации