Scroll Top

Абортът никога не е нужен за защита на здравето на жената, казва акушер-гинеколог помогнал на 5000 бебета да се родят

Д-р Роджър Маршал

Д-р Роджър У. Маршал, също така представляващ щата Канзас, САЩ, написа статия, в която твърди, че няма причини, налагащи късен аборт, с цел защита на здравето на майката.

В статията за Fox News д-р Маршал казва: „До ден днешен не съм попадал в ситуация, в която да се налага късен аборт, за да се подобри психичното здраве на майката. Противно на движенията, подкрепящи абортите и независимо от състоянието на майката от медицинска гледна точка, никога не се е налагало в практиката ми да избираме между живота на майката и бебето.“

Д-р Маршал е акушер-гинеколог от Западен Канзас, който през над 25-годишната си лекарска практика е акуширал при раждането на над 5000 бебета. Също така е работил като акушер-гинеколог в държавна болница за психично здраве и в затвор.

Според него, при евентуален по-късен аборт, бременните жени са изправени пред много по-големи рискове от перфорация на матката и животозастрашаващи кръвоизливи. Тези аборти носят и висок риск от инфекция, трайни белези и безплодие, твърди лекарят.

В статията д-р Маршал пише, че е категоричен, че късните аборти не са безопасни, дори в почти всеки случай са по-опасни от естественото раждане.

Редица щати, включително Род Айлънд, Върмонт, Вирджиния, Мейн, Ню Мексико и Мериленд, обмислят предложения за разширяване на достъпа до аборти, позволяващи на жените да прекъснат бременността си в по-късен етап.

През януари 2019 г., Ню Йорк прие Закона за репродуктивното здраве, който урежда правото на жената да направи аборт законно, както и позволява на майките да прекъснат бременността си след 24-та седмица в следните случаи: „при липса на жизнеспособност на плода или по всяко време, когато се налага да се запази живота и здравето на пациентката“.

Д-р Маршал нарече този закон „нехуманен“ – както за майките, така и за децата.

Маршал, като лекар и щатски представител, призовава всички избрани федерални служители да подкрепят Закона за защита на оцелелите от аборт живородени деца, който е и първата стъпка за незабавна защита на онези бебета, които са оцелели при опит за абортирането им, и утвърждава тяхното право на получаване на подходяща медицинска помощ. и същата защита от закона, както всяко едно друго новородено.

Проучване сочи, че седемдесет и пет процента от американците поддържат идеята за значително ограничаване на абортите и са на мнение поне да се лимитира законово прекъсването на бременност до първите три месеца от зачеването.

 

Автор: Грейс Карр | Топека, Канзас, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: https://www.lifenews.com/2019/02/12/obgyn-who-delivered-5000-babies-abortion-is-never-necessary-to-protect-a-womans-health/
Превод: Лиляна Йончева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации