Scroll Top

Най-малко 18 милиона долара от чужбина притискат Ирландия да легализира аборта

Поход в защита на живота в Ирландия

В малка страна като Ирландия 18 милиона долара могат да купят много гласове или поне да позволят на лидерите на кампанията да организират добре финансиран натиск за легализиране на аборта по желание.

Ако сте се питали как организации като “Амнести”, “Ирландски съвет за граждански свободи” и други изведнъж започнаха да прокарват кампании в услуга на аборта, не мислете, че причината е друга освен субсидирането отвън. В последните години – в идеален синхрон с шумния и безапелационен натиск в полза на аборта – около 18 милиона долара се вляха във фондовете на неговите поддръжници.

18 милиона долара. Помислете за размера на тази сума. По-голямата част от парите идват от фондацията на Чък Фийни, американски милиардер, натрупал огромното си лично състояние от безмитни магазини. Неговата щедрост се управлява от фондация, наречена Atlantic Philanthropies.

“Ирландски съвет за граждански свободи” беше малка организация, която успяваше да събере по-малко от 9 000 долара за година, но 11.3 милиона долара от парите на Фийни ги направиха голям пропагандатор в полза на аборта. “Амнести Ирландия” получиха 5.1 милиона, те дълги години пазеха неутралитет по въпроса за абортите, но сега започнаха скъпа агитация с организиране на социални събития в корпоративен стил, музикални фестивали и др., с цел легализиране на аборта. Сякаш убийството на бебета е човешко право.

Други 1.1 милиона бяха дадени на “Национален женски съвет на Ирландия”, който незабавно поднови кампанията си „за“ аборта, лобирането на политици, провеждането на конференции в полза на аборта, въпреки че не смееше публично да атакуват жени, съжаляващи за направените от тях аборти.

Солидната сума от $236,850 бе получена от “Асоциация по семейно планиране” (АСП) в Северна Ирландия, за да субсидира съдебно дело, което да оспори забраната за аборт в този район. АСП са съдружник на кошмарната “Федерация по семейно планиране”, която бе заснета как уговаря сделки за продажба на части от абортирани бебета.

Но Фийни не е единственият американски милиардер, даващ пари за атакуване на ирландските закони за аборта.

Джоржд Сорос, който по спорен начин придоби милиарди чрез валутни спекулации, е похарчил 100 милиона евро за самозвани организации по правата на човека като Human Rights Watch (HRW) през 2010, същата година, в която делегацията им посети Ирландия, за да оспори забраната за аборта. Human Rights Watch настоя да се вземат „незабавни мерки“ за „ декриминализиране на всички аборти за жените в Ирландия“. Документът, издаден от тях, дори дава насоки на правителството да работи повече за промяна на обществената нагласа в полза на аборта.

Накрая да споменем и “Център за репродуктивни права”, изключително богата организация, която сама събра 25 милиона евро за 2014 г. от симпатиите на Бил Гейтс и “Фондация Форд”, и също се включи в кампанията „за“ аборта. Те финансират съдебно дело, което се гледа от ООН в Женева, обвиняващо Ирландия в „тормоз“, защото не одобряваме нашите деца да бъдат убивани преди раждането си. Американските им адвокати се появяха в най-гледаното време по телевизията и по много други ирландски медии, но никой не им зададе въпроса защо за Бога смятат, че нашите закони, касаещи аборта, са тяхна работа.

Всички знаем, че на ирландските медии не може много да се разчита що се отнася за аборта. Не само че повечето го подкрепят и тенденциозно налагат мнението на мнозинството, но учудват и със своята липса на професионализъм. Оказва се, че по въпроса за аборта те не могат да бъдат обективни и безпристрастни, след като съществува финансиране.

Но за активистите на аборта явно не е проблем да харчат парите на американски милиардер и да се възползват от помощта на богати фондации, подкрепяни от Джордж Сорос, Бил Гейтс и “Фондация Форд”, за да атакуват нашите закони в полза на живота.

Вече станахме свидетели как беше купен и продаден референдумът в страната ни, и това се отнася не само за социалните въпроси. Медиите игнорираха факта, че богати чужди бизнесмени наляха пари в Ирландия, за да постигнат желания от тях резултат.

Ясно е, че във връзка с темата за аборта това е нелепа ситуация, ако не и отвратителна. В една честна битка едни и същи правила трябва да важат за всички, но това не се случва.

И така, какво би могло да направи Ирландското движение в защита на живота в ситуация, напомняща битката на Давид и Голиат? Можем да отвърнем на удара с всичко, което имаме. Този месец започнахме една мащабна, иновативна инициатива, наречена “Обсъждане на Живота”, чиято цел е да включи всеки избирател в страната – около 3,2 милиона общо – в личен разговор за аборта. Това ще бъде огромен проект, който ще направи пробив и ще върне Ирландия отново към Живота.

18 милиона долара не могат да купят куража, убеждението и решителността на хиляди отдадени защитници на живота, които дълбоко и силно вярват, че можем да предложим нещо по-добро на майките и бебетата от средновековния метод, наречен аборт. Що се отнася до опазването на живота, желанието да дадем по-милостива алтернатива от аборта е нещо, което не може да бъде купено с пари.

 

Автор: Ниамх Уи Бхриан | Дъблин, Ирландия
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2015/10/23/at-least-18-million-from-abroad-pushing-legalization-of-abortion-in-ireland/
Превод: Весела Митева-Костова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации