Scroll Top

100 000 човека са живи днес, защото Северна Ирландия не е легализирала абортите

100 000 спасени живота - 5% от населението на Северна Ирландия

В нов доклад се посочва, че 100 000 живота са били спасени благодарение на законите в Северна Ирландия за защита на живота. Това се равнява на 5% от населението на страната.

100 000 спасени живота - 5% от населението на Северна Ирландия
Превод на български: “Някои от хората, които познаваш и обичаш са тук днес, защото Северна Ирландия избра да не приеме закона за аборта от 1967 г. 100 000 – това се равнява на 5% от общото население на Северна Ирландия. И двата живота имат значение. За жените и за живота.”

Докладът е направен от новото общо движение на лица и организации „И двата живота имат значение“ (Both Lives Matter), които искат да се преразгледа дебата за абортите в северна Ирландия. Цифрите са изчислени на база окончателни стойности из останалата част на Англия.

Говорителката Дон Макавой заяви: „Днес има хора в Северна Ирландия, които не биха били живи, ако не беше приет Закона за ограничаване на абортите през 1967 г. … Като използваме внимателно статистическия подход, ние преценяваме, че 100 000 души нямаше да са живи днес, ако не бяхме гласували закона“.

Тази информация излиза, докато Дейвид Форд, се опитва да прокара закон, който позволява абортите в случаи на „увреждане на плода“ преди закриване на последното заседание на парламент в Северна Ирландия в понеделник. Той е обещал да продължи с усилията си.

Форд казва: „Ако хората на Южен Антрим ме преизберат на поста да бъда техен народен представител, още в първия ми работен ден аз ще отида при председателя на парламента и ще внеса отново моя законопроект с намерението, за да може той да бъде приет до края на следващото заседание на парламента“.

Парламентът на Северна Ирландия решително отхвърли легализирането на абортите за бебета с малък шанс за оцеляване на гласуването, проведено през февруари миналата (2016) година.

Бележка от LifeNews:
Джон Смийтън е директор на Обществото за защита на неродените деца в Северна Ирландия/Society for the Protection of Unborn Children (SPUC)/, водеща организация за защита на живота във Великобритания.

Автор: LifeNews.com | Белфаст, Северна Ирландия
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2017/01/18/100000-people-are-alive-today-because-northern-ireland-didnt-legalize-abortion/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

 

Свързани публикации