Scroll Top

75% от абортите се правят от тийнейджъри, които са имали секс преди да навършат 16

Тийнейджърка

Движенията за защита на живота с години са обръщали внимание на факта, че индустрията за аборти разбира връзката между секса сред тийнейджърите и абортите. Ето защо Семейно планиране (Planned Parenthood), най-големият бизнес с абортите в Съединените Щати, са настоявали толкова много за часове по сексуално образование в колкото може повече гимназии.

Сега, нова информация от Съветът за научни изследвания на семейството (Family Research Council – FRC, СНИС /бълг./) потвърждава тези притеснения и информацията ще бъде представена в следваща лекция.

„Последните анализи на демографските данни относно абортите показват, че застъпниците за абортите използват завишен брой на абортите в подкрепа на тяхната позиция. Вместо често цитираните данни, че 1/3 от жените са правили аборт, анализите показват, че броят е 1/6”

Съветът за научни изследвания на семейството казва, като представяне на лекцията, следното: „Елате и чуйте Изследователският институт за брак и религия при СНИС, как те обсъждат тези нови неопровержими числа.”

СНИС продължава:

„Някои от другите важни заключения, които ще бъдат обсъдени са:

  • Почти ¾ от абортите са на жени, които са започнали да правят секс на 16 годишна възраст или по-рано;
  • 40% от жените, които са започнали полов живот много рано (12-13-14 г.) ще направят аборт;
  • Състоянието на доходите на жените, не влияе съществено на процента от тях, които правят аборт.”

Представящите лекцията на СНИС са:

Патрик Фейгън – Старши сътрудник и директор на Изследователският институт за брак и религия (MARRI), който изследва връзките между семейството, брака, религията, обществото и социалните проблеми на Америка, според данните за социалната наука. Родом от Ирландия, Фейгън има бакалавърска степен по социология с двойна специалност социология и социална администрация и завършена степен на професионална психология, както и докторска степен от University College – Дъблин.

Крис Смит – Представител на Конгреса на САЩ, председателстващ от дълго време редица двупартийни парламентарни работни групи, включително Защита на живота (30 г.), аутизъм (14 г.), Алцхаймер (12 г.), лаймска болест (8 г.), спина бифида (8 г.), трафик на хора (8 г.), бежанци (8 г.) и парламентарна група за борба с антисемитизма. Той участва в срещи и комитети за Босна, Уганда и Виетнам. Смит още е бивш изпълнителен директор на Комитета на право за живот в Ню Джърси и спонсор на HR7 (Законопроект забраняващ федералното финансиране на аборти).

 

Автор: Стивън Ертълт | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2014/01/10/teens-who-have-sex-by-age-16-account-for-75-of-all-abortions/
Превод: Бисерка Трифонова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации